On je prvi "Reggae boy" koji je zabio gol u Ligi prvaka

Foto: Getty Images/Guliver Image

PROŠLO je gotovo 19 godina otkako su "Reggae Boysi" debitirali na Svjetskom prvenstvu u utakmici protiv Hrvatske, kada su zabili i prvi gol u porazu 3:1. No, tek sinoć je zemlja Boba Marleyja dobila i prvog strijelca u Ligi prvaka.

Čast je pripala Leicesterovom kapetanu Wesu Morganu koji je u 27. minuti na asistenciju Mahreza zabio za vodstvo protiv Seville. Izjednačio je time ukupni rezultat u dvije utakmice na 2:2 i trasirao put u povijesno četvrtfinale. "Lisice" su na kraju slavile s 2:0, a nakon pobjede Morgan je u nevjerici rekao:

"Ne mogu vjerovati. Nisam očekivao da ćemo doći ovako daleko. Ovo je jedna od najljepših noći u klupskoj povijesti, ne znam hoće li se to ponoviti. Dokazali smo ljudima da griješe i još jednom napravili nemoguće".


33-godišnji Morgan igra svoju prvu sezonu u Ligi prvaka i ovo mu je prvi gol u europskim kupovima. Za Jamajku je debitirao 2013. kao 29-godišnjak, a u tridesetak utakmica za reprezentaciju još nije zabio. U Leicesteru je od 2012. nakon što je deset godina igrao za čuveni Nottingham Forest, nekadašnjeg prvaka Engleske i Europe. Upravo Morgan i Leicester sada imaju povijesnu priliku srušiti Nottinghamov status najveće engleske euro-senzacije ikada, naravno, ako u Ligi prvaka odu do kraja.

"Big Wes" se time ne zamara: "Nije važno što će biti u četvrtfinalu, uživat ćemo u ovom trenutku".

U tim godinama snove o Ligi prvaka davno je zaboravio, a golovi se od njega ionako ne očekuju. Zabio je tek 20 u cijeloj karijeri. A onda je s Leicesterom napravio čudo i doživio večer o kojoj nije ni sanjao. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.