Oni nekada nisu predstavljali opasnost za hrvatske predstavnike

VICEPRVAK Luxemburga, Differdange, prvi je europski izazov ove sezone za nogometni klub s Kantride, a susret je na rasporedu u četvrtak u 20 sati, na stadionu Thillenberg.

Differdange je prošle sezone završio na drugom mjestu luksemburške lige sa 11 bodova manje od nedodirljivog Dudelangea. Odigrali su 26 utakmica i osvojili 51 bod. Najskuplji igrač Differdangea prema Transfermarktu je francuski napadač Pierre Piskor koji košta 175 tisuća eura. U momčadi je i Ante Bukvić, 21-godišnji Hrvat koji igra stopera.

Iako Differdange gotovo ništa ne znači u nogometnim krugovima, stručni stožer, a prvenstveno trener Rubčić koji ih je i osobno (35 sati putovanja autom!) skautirao, ovog je protivnika shvatio vrlo ozbiljno, pogotovo što su im u sjećanju još sramotna ispadanja prošlih godina od makedonske Renove ili, pak, irskog St. Patricka.

"Differdange 03 nema kvalitetnih pojedinaca, a najčešće igraju na duge lopte. Oni će se najvjerojatnije braniti zgusnutom formacijom i tražiti svoju prigodu iz kontre", zapažanja su riječkog stratega, koji je vidjevši amatere na djelu ipak odahnuo. Shvatio je da je Rijeka puno bolja momčad koja prolazak dalje mora riješiti već u prvoj utakmici.

Dodajmo kako bi prema predviđanjima Rijeka trebala zaigrati u sastavu: Mance, Čejvanović, Budicin, Čagalj, Tadejević, Pamić - Anas Sharbini, Štrok, Fernandez, Križman i Ahmad Sharbini.

Milano iz Kumanova ljetos promijenio čak 15 igrača

Još jedan hrvatski klub sutra će zaigrati u drugom pretkolu Kupa Uefa, koprivnički Slaven Belupo, koji je u prvom pretkolu s ukupnih 1:0 izbacio maltešku Birkirkaru. Nisu se proslavili u tim utakmicama puleni Milivoja Bračuna, a posebice se to odnosi na uzvratnu utakmicu na Malti, gdje je Slaven mogao lako ispasti.

Međutim, opravdanja u ovako ranoj fazi sezone nikada ne nedostaje. Najlakše se umiriti riječima - noge su teške od priprema, momčad je još neuigrana i jako nam nedostaje Mato Jajalo, no vjerujemo kako je trener Bračun vrlo zabrinut pred novi izazov, neovisno o tome što mu dolazi relativno nepoznata i nekvalitetna momčad.

Naime, FK Milano Kumanovo, koji igra na stadionu Milano Arena kapaciteta pet tisuća gledatelja do prije dvije godine bio je drugoligaš, a mjesto u europskim natjecanjima osigurao je osvajanjem drugog mjesta momčad makedonske lige sa šest bodova minusa iza prvoplasirane Makedonije. Prema Transfermarktu, najcjenjeniji igrači Milana su 21-godišnji lijevi bek Ardijan Cuculi, zatim iskusni 28-godišnji napadač Ivica Gligorovski te 21-godišnji veznjak Armend Alimi, prvo ime Milana iz Kumanova koji vrijedi 725 tisuća eura.

Ono što je posebno interesantno, Milano u ovu sezonu ulazi sa sasvim drukčijom momčadi nego što je završio prošlu sezonu. Naime čak 14 igrača otišlo je ljetos iz Kumanova, dok ih je došlo ni manje ni više nego 15, većinom anonimaca. Preveliki je to bio protok igrača i premalo vremena imao je trener Erkan Jusuf da bi kako tako uigrao momčad pa je samim time Slaven Belupo u velikoj prednosti.

Na koncu istaknimo da bi prema riječima Milivoja Bračuna Slaven u Makedoniji trebao nastupiti u onim istom sastavu u kojem je igrao i na Malti. Dakle: Rodić, Rogulj, Poldrugač, Vojnović, Posavec, Purić, Jurić, Nynkeu, Maraš, Csizmadia, Vručina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.