Opasna politika: Hajduk sve više postaje privatna firma

JAKO ANDABAK, najkrupnija riba u Hajdukovom dioničarskom jatu, voli se isticati u tržišnoj ofenzivi Hajduka. Nudi se, sudjeluje u transferima, a često ih i sam realizira. On je u Hajduk doveo Brkljaču, Sačera, Ljubičića, a sada je spreman Urugvajcu Porti ponuditi i do pola milijuna eura godišnje plaće.

Iako ga je samo gledao na DVD-u, što je struka odavno obećala prestati prakticirati. Andabak želi u momčad dovesti još jednog napadača, pa bi nakon nagolimalnog veznog reda, na Poljudu mogao nastati i višak napadača. S druge strane, Peroš je Cernata poklonio Torcidi dijelom i kao žalac upućen dioničarskoj struji.

Jasno je da se Andabak od starta postavio prema Hajduku vrlo autoritativno, možda se malo i zanio, ali cijela situacija odmah je izazvala lančanu reakciju. Unutar Nadzornog odbora koji bi u petak trebao vijećati o Portinoj budućnosti u Hajduku podijeljeni su na Peroševe i Andabakove pristaše. U prvoj je grupi čak šest članova, dok preostali trojac čine dioničari - Andabak, Rimac i Mamić. Što u praksi znači da bi Nadzorni odbor u petak mogao reći NE za Portu, no sve se u dva dana može i promiijeniti. Pogotovo nakon gozbe koju Andabak planira organizirati na svom bračkom imanju, gdje bi se uz puni želudac možda smekšali mnogi stavovi.

Takva je trenutno poljudska slika, a trener Anti Miši svakako je najteže.

Andabak dva dana uoči odluke, koja će otkriti i puno više od stava kluba prema Portinom angažmanu, tvrdi da ne vjeruje kako su se "peroševci" pobunili protiv dolaska Urugvajca. No, stav potom ide "braniti" izjavom da Portu dovodi "jer je poznato da Hajdukova skautska služba ne funkcionira." Zašto bi Jako odgovarao na upite hoće li iz svog džepa platiti urugvajskog napadača, ako vodstvo Hajduka nije zatražilo tako nešto?

"Spreman sam preuzeti odgovornost za dovođenje Porte, ali ne vidim zašto bi ulazio u osobni financijski angažman. Neću jamčiti da će biti naš ključni čovjek, zašto bi to od njega tražili? Spreman sam ući u rizik, ali igrač ne igra sam. Nismo ga gledali uživo, ali s obzirom da su mi svi rekli da Hajdukova skautska služba ne funkcionira, prisiljeni smo na ovakav način spriječiti mogući nedostatak kadra.", razmišlja Andabak.

Ne odaju ove riječi da među Hajdukovim čelnicima ima previše zajedništva, koje Andabak prvotno spominje. Portin transfer možda će proći tiho poput onog Marija Brkljkače, koji kao i da ne postoji u momčadi, ali Hajduk ne bi smio dozvoliti da i doslovno postane privatna firma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.