Osijek nakon drame saznao protivnika u trećem pretkolu Konferencijske lige

Foto: Profimedia

OSIJEK je ukupnom 3:1 pobjedom prošao mađarski ZTE u drugom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Uzvratna utakmica u Mađarskoj završila je pobjedom Osijeka 2:1, s tim da su Osječani i kod kuće pobijedili 1:0. U prvoj utakmici Osijeku je pobjedu donio Ramon Mierez, a u uzvratnoj utakmici hrvatski je predstavnik poveo u devetoj minuti autogolom Gergenyja. U 73. je Josip Špoljarić zabio za 2:0, a Ikoba je u 82. zabio počasni gol za Mađare.

Izbacili Rumunje s igračem manje

Sljedeći Osijekov protivnik je turski predstavnik Adana Demirspor, koja je u drugom pretkolu izbacila rumunjski CFR Cluj ukupnom pobjedom 3:2. Prva utakmica u Rumunjskoj prije sedam dana završila je 1:1. Vodstvo Turcima donio je Babajide David Akintola u 43. minuti.

Problem za Adanu nastao je u 63. minuti, kada je isključen stoper Andreaw Gravillon. Tri minute kasnije Vasile Mogos pogodio je iz jedanaesterca za 1:1 Cluja, no junak domaćina bio je Cherif Ndiaye, strijelac pogotka u 94. minuti za pobjedu i prolazak.

Četvrta momčad Turske

Adana prema Transfermarktu vrijedi 42.2 milijuna eura, dok Osijek vrijedi 22 milijuna eura manje. Adanin najskuplji igrač je Nigerijac Henry Oynekuru (25), koji nije igrao protiv Cluja. Momčad vodi proslavljeni nizozemski centarfor Patrick Kluivert, a prošle sezone Adana je u turskom prvenstvu završila na četvrtom mjestu, iza Galatasaraya, Fenerbahčea i Bešiktaša.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.