OSIJEK PROBUŠIO ŠVICARCE Ejupi i Grezda sredili Luzern

Foto: Hina, NK Osijek, Davor Javorović/PIXSELL

EUROPSKI san osječkih nogometaša ipak neće završiti s Luzernom. Takav su dojam ostavili bijelo-plavi nakon pobjede 2:0 na Gradskom vrtu u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Europa ligu.


Nakon dominacije u prvom dijelu u drugom poluvremenu je Osijek konačno stigao do zasluženog vodstva. Ejupi je zabio prvi, a Grezda drugi gol za važnu pobjedu i veliku prednost pred uzvrat u Švicarskoj.

Nakon što je u prvom pretkolu Europske lige rutinski preskočio andorsku UE Santa Colomu ukupnim rezultatom 6:0, Osijek je pobjednički niz nastavio i protiv Luzerna ostvarivši veliku pobjedu bez primljenog gola. Osječani su krenuli hrabro nošeni pjesmom 8000 navijača na tribinama, i već u prvom poluvremenu je mogao riješiti pitanje pobjednika. Domaćin je u prvih 45 minuta propustio četiri sjajne prilike.

Prvu priliku imao je već u 11. minuti nakon sjajne kontre. Muzafer Ejupi je uposlio Petra Bočkaja koji je ušao u šesnaesterac i sa 13 metara pucao preko gola. U 28. minuti goste je spasio vratar Jonas Omlin. Borna Barišić je odlično ubacio, Ejupi pucao glavom, no Omlin je sjajno reagirao. U 41. minuti vidjelo smo gotovo identičnu situaciju. Barišić je ponovo sjajno ubacio, no ovoga puta glavom je pucao Lopa, no nije dobro zahvatio loptu. Najbliže golu u prvom dijelu Osijek je bio u sudačkoj nadoknadi kada je Bočjak iz slobodnog udarca sa 25 metara uzdrmao vratnicu.


Švicarsku obranu Zekićeva momčad je napokon probila u 66. minuti, a pogodak je postigao Ejupi sjajnim udarcem glavom. Bočkaj je ubacio loptu rukom iz auta daleko u kazneni prostor, a Ejupi je sjajno skočio i zabio za 1-0. Svoju dominaciju Osijek je okrunio i drugim golom Erosa Grezde u 80. minuti. Napadaču Osijeka pomogao je i gostujući vratar svojom lošom reakcijom.
 
Uzvratni susret je idućeg četvrtka u Luzernu.
 
Osijeku je ovo osmi europski pohod. Najveći europski uspjeh ostvario je 2000. godine kada je stigao na korak do prezimljavanja u Europi. Posljednji put Osijek je igrao u Europi 2012. godine kada je u 2. pretkolu ispao od švedskog Kalmara (1:3, 0:3). 
 

OSIJEK - LUZERN  2:0

OSIJEK: Malenica - Šorša, Škorić, Barać, Barišić - Mudražija, Mioč - Grezda (od 85. G.Boban), Lopa (od 81. Lukić), Bočkaj (od 89. Perošević) - Ejupi

LUZERN: Omlin - Schwegler, Knežević, Arnold (od 17. Schmid), Lustenberger - Ugrinić (od 68. Schneuwly), Custodio, Kryeziu, Schurpf - Itten, Rodriguez

Tijek susreta

KRAJ

79` GOOOOL! Grezda, ovoljetno pojačanje iz Lokomotive, zabio je za 2:0!
 



66` GOOOOL! Ejupi je na asistenciju Bočkaja doveo Osijek u vodstvo! Bočkaj je ubacio iz auta daleko u šesnaesterac, Ejupi je skočio i glavom sa 12 metara poslao loptu u desni kut.

Poluvrijeme

40`  Osijek je bolji s pet udaraca prema golu, dok su gosti samo jednom pucali i promašili cijeli gol

28` Velika šansa i fantastična obrana gostujućeg vratara! Barišić je ubacio, a Ejupi pucao glavom u lijevi kut, no Omlin je zaustavio loptu na gol-liniji.

21` nova šansa za Osijek, Lopa je opalio iz voleja, ali lopta odlazi pored gola

18' gosti već moraju mijenjati, ozlijedio se stoper Arnold, a s klupe je ušao Schmid

10` veliku priliku imao je Osijek, Ejupi je dodao Bočkaju koji je ušao u šesnaesterac i sa 13 metara pucao snažno preko gola.

1` počela je utakmica. Sude Talijani Marco Guida, Matteo Passeri i Ciro Carbone

OSIJEK: Malenica - Šorša, Škorić, Barać, Barišić - Mudražija, Mioč - Grezda, Lyopa, Bočkaj - Ejupi

LUZERN: Omlin - Schwegler, Knežević, Arnold, Lustenberger - Ugrinić, Custodio da costa, Kryeziu, Schurpf - Itten, Rodriguez
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.