NBA LIGA

Osipa se momčad Celticsa koja je trebala napasti NBA naslov

Foto: Getty Images / Guliver Image

BOSTON CELTICSI trebali su biti jedna od momčadi koje će se godinama boriti za naslov NBA prvaka, ali posljednjih dana dobivaju udarac za udarcem i umjesto da se pojačavaju, ostaju bez ključnih igrača.

Odlazak Kyrieja Irvinga sasvim je izvjestan, a nakon ozljede Kevina Duranta, s kojim je navodno planirao zajedno otići u New York Knickse, Amerikanci pišu da je najbliže Brooklyn Netsima. Na vijest o njegovu odlasku nadovezao se i trejd Anthonyja Davisa u LA Lakerse, pri čemu su Kelti također izvisili.

A danas stiže vijest da je njihov startni centar, najiskusniji i jedan od stožernih igrača Al Horford odlučio da neće aktivirati opciju ugovora prema kojem je iduće sezone u Bostonu trebao zaraditi čak 30,1 milijun dolara, što je vrhunski novac za 33-godišnjaka koji je iznimno dobar i zahvalan igrač, ali ne i zvijezda koja čini razliku.

U teoriji, mogao bi ostati u Bostonu i potpisati unosniji ugovor, kao što piše sveprisutni Adrian Wojnarowski s ESPN-a.

No to zapravo znači da Horford dva tjedna prije početka prijelaznog roka već ima svojevrsnu garanciju od drugog kluba. Marc Stein iz New York Timesa objavio je da dominikanski centar ima neslužbenu ponudu (jer službene prije 1. srpnja ni ne smije biti) za četverogodišnji ugovor vrijedan više od 100 milijuna. Ne navodi od kojeg kluba.

Ako bi im otišli i Irving i Horford, Celticsi bi imali osam igrača po ugovorima u vrijednosti od 72 milijuna dolara, što znači da bi im ostalo više od 30 milijuna za trošenje, ali dio bi morali iskoristiti na zadržavanje startne četvorke Marcusa Morrisa i Terryja Roziera, koji bi nakon Irvingova odlaska postao startni razigravač.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.