Otac mu je nogometna legenda i predsjednik Liberije, on je jučer zabio za SAD

Foto: EPA

NOGOMETAŠI SAD-a i Walesa odigrali su 1:1 u dvoboju prvog kola skupine B na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Amerikanci su dominirali tijekom prvog poluvremena te su u 36. minuti poveli golom koji je zabio Timothy Weah. Wales je stigao do izjednačenja u 82. minuti. Walker Zimmerman je napravio prekršaj na Garethu Baleu u svom šesnaestercu, a Bale to iskoristio za gol s bijele točke i prvi remi na SP-u u Kataru.

"Imali smo puno energije u prvom poluvremenu. Bili smo u pravom zamahu, ali su se stvari u nastavku utakmice okrenule. Wales je podigao razinu svoje igre. Imali su loptu, počeli su nas pritiskati i na kraju smo primili pogodak s kojim smo ostali bez pobjede. Iskreno, boli nas ovakav kraj", izjavio je Weah nakon utakmice.

Igrao za najjače klubove

Inače, strijelac prvog gola SAD-a na Svjetskom prvenstvu prošao je sve dobne kategorije te reprezentacije, a Walesu zabio četvrti gol u dresu seniorske momčadi Sjedinjenih Američkih Država. Sin je nogometne legende Georgea Weaha, danas predsjednika Liberije, a nekoć igrača Monaca, Paris Saint-Germaina, Milana, Chelseaja, Manchester Cityja, Marseillea..., dobitnika nagrade Ballon d'Or i IFFHS-ove nagrade za najboljeg afričkog nogometaša 20. stoljeća.

George Weah nikad nije zaigrao na Svjetskom prvenstvu i time je ostao bez prilike da zabije gol na najvećoj nogometnom pozornici na svijetu. Timothy je u utakmici s Walesom postao prvi nogometaš koji je sin nekog predsjednika države s nastupom na svjetskom prvenstvu i prvi s golom na njemu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.