NBA

Otkrivena ružna strana NBA legende: "Cinkao je protivnicima taktiku"

Foto: EPA

VINCE CARTER postat će prvi koji će igračku karijeru u NBA ligi rastegnuti na 22 sezone.

Ovaj 42-godišnjak odlučio je ostati u Atalanta Hawksima i naredne sezone nakon što im se pridružio lani iz Sacramento Kingsa.

I dok ga mnogi pamte samo po dobrim stvarima, jedan kanadski novinar otkrio je zanimljivu priču o ovoj NBA legendi, a koja se odnosi na period karijere kada je nosio dres Toronto Raptorsa, franšize u kojoj je započeo karijeru davne 1998. godine.

Greg Brady, koji radi za kanadski SNET, govorio je na jednom podcastu o neprimjerenom ponašanju Cartera tijekom boravka u Torontu zbog čega ga velik broj navijača kanadske momčadi ne voli, iako ga smatraju za jednu od legendi franšize.

"Odnos s Raptorsima u posljednjoj godini bio je izuzetno ružan"

Kako prepričava Brady, Carter je u posljednjoj sezoni u Raptorsima tijekom mečeva protivnicima otkrivao strategiju i taktiku svoje ekipe, kakve će napade njegovi suigrači imati i na kojim pozicijama će pokušati realizirati šanse.

"Odnos Vincea Cartera s Raptorsima je bio izuzetno ružan. On se osjećao toliko otuđeno da je tijekom posljednje godine na vrlo glasan način govorio o taktici svoje ekipe na time-outu, dovoljno glasno da to i protivnici čuju. Zbog toga se nadam da mu nikada neće umiroviti dres", kaže Brady.

Carter je u Torontu proveo šest i pol sezona (1998.-2005.), a u najboljoj je bilježio 27,6 poena, 5,5 skokova i 3,9 asistencija po nastupu.

"Došao bi s time-outa, ušao na teren i suparničkoj klupi otkrio namjeru svoje ekipe u sljedećem napadu"

Ovakvo ponašanje Carter je navodno i sam priznao kada je prešao u New Jersey Netse, a da su od Cartera dobivali "savjete" potvrdili su i neki od igrača bivših Seattle Sonicsa.

"Carter bi došao s time-outa i ušao na teren. Prije nego što je akcija njegove momčadi počela, okrenuo bi se prema klupi Seattlea i rekao im koju će akciju Toronto odigrati. To što je rekao se i dogodilo", navodi se kao izjava zasad nepoznatih igrača Sonicsa.

Osim onih Raptorsa i Netsa, Carter je nosio dresove Orlando Magica, Phoenix Sunsa, Dallas Mavericksa i Memphis Grizzliesa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.