premiership

Znate li koliko Jürgen Klopp godišnje zarađuje?

Foto: Guliver Image

JÜRGEN KLOPP potpisao je krajem 2019. godine novi ugovor s Liverpoolom, koji bi trebao voditi do ljeta 2024. godine.

Sjajni njemački trener preporodio je klub s Anfielda i u nešto više od pet godina je od njega stvorio jednu od najjačih momčadi na svijetu. Klopp je s Liverpoolom igrao finale Lige prvaka i Europa lige prije nego što je 2019. osvojio LP, a prošle sezone klubu nakon 30 godina donio naslov prvaka Engleske.

Nakon što je osvojio Ligu prvaka Klopp je dobio čak 18 milijuna eura godišnje plaće, što ga svrstava među najplaćenije trenere na svijetu. No to nije sve što Nijemac godišnje zaradi.

France Football je objavio da Klopp od sponzorskih ugovora godišnje uprihodi još osam milijuna eura, što mu godišnju zaradu diže na golemih 26 milijuna eura. Klopp promovira britanski Sky, Opel i VR-Bank, a zaštitno je lice i piva Erdinger Wiessbrau.

Ovog ljeta reklamirat će i Snickers tijekom Europskog prvenstva, a vrijednost tog ugovora nije poznata. Klopp nema profile na društvenim mrežama, a odbio je ponudu Amazona da Liverpool sudjeluje u serijalu All Or Nothing, u kojemu se ulazi u privatnost nogometnih klubova.

Iako ima golemi ugovor, Klopp ipak nije najplaćeniji. Tu titulu i dalje drži Diego Simeone kojeg Atletico godišnje plaća 22 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.