transferi

Otkriveno kako je propao spektakularan transfer Balea u Kinu

Foto: EPA

REAL MADRID odustao je u posljednjem trenutku od prodaje Garetha Balea u kineski Jiangsu Suning. To je presudilo u spektakularnom transferu Velšanina u kinesku Superligu, otkriva Cosmin Olaroiu.

Bale, koji je u Madrid stigao iz Tottenhama 2013. godine za tada rekordan iznos od 100 milijuna eura, povezivao se dugo vremena s kineskim Jiangsuom proteklog ljeta. Transfer je bio vrlo blizu, ali je Real u posljednjem trenutku odustao i 30-godišnji ofenzivac ostao je član Kraljevskog kluba.

"Bilo je kako blizu", rekao je Olaroiu za The National u Dubaiju pa nastavio:

"Klub je sve dogovorio s agentom, njegov zastupnik je bio tamo. Dogovorilo smo sve i s Realom mjesec dana unaprijed. Ne znam što se dogodilo, Madrid je izgubio neke prijateljske utakmice i - promijenio ploču. Prvo su nam rekli da će ga pustiti te da mu mi moramo plaćati plaću, a onda su odjednom rekli: 'Ne, vi morate platiti transfer.'

Platiti odštetu i igraču plaću premašivalo je naš budžet, pa samo se okrenuli drugim rješenjima, ali, zapravo, znam da je transfer Balea u Kinu bio 90 posto gotov tu večer, a onda se ujutro sve promijenilo. Real Madrid je zaslužan za to, ne mi."

Bez Balea u momčadi, Jiangsu je završio četvrti u kineskom prvenstvu prošle godine i sad se priprema za novu sezonu koja će kasniti zbog ubojitog koronavirusa. 

Pogledajte Baleov pogodak protiv Liverpoola u finalu Lige prvaka 2018. godine:

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.