Esport

Ovaj igrač može igrati na bilo kojoj poziciji u FIFA-i 19

Foto: EPA-EFE

EA Sports je nastavio s objavljivanjem ocjena 100 najboljih nogometaša u FIFA-i 19. Dosad su objavljene ocjene nogometaša na pozicijama 21-100, a uskoro ćemo saznati i one najboljih 20. Objavljene su ocjene i dvojice hrvatskih reprezentativaca. Međutim, ocjena lijevog beka Real Madrida i brazilske reprezentacije posebno je zainteresirala igrače.

>Pogledajte odgovor Call of Dutyja na megapopularni Fortnite

>Genijalnim videom počelo otkrivanje 100 najboljih nogometaša u FIFA-i 19

Marcelo Vieira da Silva je među najboljim bočnim igračima na svijetu i jedan od rijetkih koji u nogama ima brazilsku čaroliju koju smo navikli viđati samo među najplemenitijim nogometašima. Možda Marcelo i nije imao sreće. Vjerojatno bi napravio puno veću karijeru na krilnoj poziciji u koju se i danas često ubacuje. Neki mu zamjeraju što u svojim napadačkim izletima zaboravi na obrambene obaveze, ali to je Marcelo - lijevi bočni koji bi sa svojim vještinama mogao igrati na bilo kojoj drugoj poziciji na terenu. Prepoznao je to i EA Sports.

Screenshot: EA Sports

S ocjenom 88 Marcelo je 28. najbolje ocijenjeni nogometaš u FIFA-i 19. Međutim, ocjene su mu raspoređene tako da bi mogao igrati na bilo kojoj poziciji. Tako je za dribling dobio 90, brzinu 82, dodavanje mu je na 83, a šut na 71. Uz odlične ocjene, Marcelo je i vjerojatno jedini obrambeni igrač u novoj FIFA-i koji je dobio pet zvjezdica za vještinu. Koliko je Brazilac nevjerojatan potvrđuje i to što se nalazi odmah iza Mohameda Salaha po ukupnom zbroju ocjena. 

Otkrivene su ocjene i dvojice hrvatskih reprezentativaca, Ivana Perišića i Ivana Rakitića. Interov krilni igrač dobio je ocjenu 86 te je 59. najbolji nogometaš u novoj FIFA-i. Perišić je standardno jak, a najbolje ocjene dobio je za brzinu i dribling. Ocjena mu je porasla za dva od prošlogodišnjeg izdanja igre.

Screenshot: EA Sports

Veznjak Barcelone Ivan Rakitić dobio je jednaku ocjenu kao i prošle godine 87, što je pomalo razočaravajuće s obzirom na to da se radi o jednom od ključnih igrača španjolskog prvaka, a s Hrvatskom je osvojio drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Bez obzira na sve, Rakitić se nalazi na 44. mjestu.

Screenshot: EA Sports

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.