Ovako izgleda statistika čovjeka koji je zaustavio Hajduk

Foto: Luka Batelic/PIXSELL

ISTRA i Hajduk odigrali su 1:1 u susretu 4. kola SuperSport HNL-a. Istra je povela već nakon 57 sekundi golom Marcela Heistera, a bod Hajduku donio je Marko Livaja golom u 60. minuti. Prvo ime utakmice bio je fantastični Lovro Majkić, koji je na golu Istre upisao devet obrana. Hajduk je ovim kiksom ostao na četiri boda zaostatka za vodećim Dinamom.

Grafika: Sofascore

Majkić je s ocjenom 7.7 prema Sofascoreu najbolje ocijenjeni igrač na utakmici, titulu igrača utakmice dijeli sa Šimunom Hrgovićem iz Hajduka koji je asistencijom za Livaju zaradio jednaku ocjenu. Ipak, potpuno je jasno da je Majkić značajnije utjecao na konačni rezultat.

Već dugo slovi za jednog od najboljih golmana lige

Da nije bilo Majkića u čudesnoj formi, Istra bi ponovo doživjela debakl kao što je to bio slučaj protiv Dinama i Rijeke koji su joj zabili po pet i četiri komada. Koliko je Majkić bio sjajan na današnjoj utakmici svjedoči i činjenica da je čak četiri od devet obrana bilo na udarce iz kaznenog prostora.

Majkić ima 24 godine, a u Istri je od ljeta 2018. godine. Ponikao je u školi Rijeke, a za Istru je dosad sakupio 86 nastupa te se prometnuo u jednog od najboljih golmana lige. Prošlu sezonu je završio kao golman s najviše "čistih mreža", odnosno utakmica u kojima nije primio pogodak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.