Ovako je Dalić objasnio eksperiment s Baturinom

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HRVATSKA nogometna reprezentacija na riječkoj Rujevici pobijedila je Sjevernu Makedoniju 3:0 u pripremnoj utakmici za Europsko prvenstvo, koje 14. lipnja počinje u Njemačkoj. Dvostruki strijelac bio je Lovro Majer, a prvijenac za reprezentaciju postigao je Marco Pašalić. Gosti nisu bili bez ikakvih šansi, ali Hrvatska je demonstrirala veću kvalitetu i bolje je koristila svoje prilike.

U početnom sastavu Hrvatske bio je Dinamov Martin Baturina (21) te je igrao do 67. minute. Nakon što je u studenom 2023. dobio četiri odnosno šest minuta u pobjedama nad Latvijom (0:2) i Armenijom (1:0) u kvalifikacijama za Euro, ovo mu je bio prvi put da je zaigrao od prve minute za reprezentaciju.

Grafika: Sofascore

Dalić: Baturini je najbolja pozicija iza napadača, ali ima budućnost i kao povučeniji veznjak

Izbornik Zlatko Dalić postavio ga je uz Matea Kovačića u sredinu veznog reda, iako u Dinamu ima ofenzivniju ulogu. Ovako je objasnio svoj eksperiment: "Baturina je kroz Dinamo pokazao da može biti glavni igrač i nositelj igre. Htio sam njega i Kovačića kao zadnje vezne da igraju u oba smjera.

Najbolja pozicija mu je možda iza napadača, ali ima budućnost i kao povučeniji veznjak. On i Sučić su igrači koji će idućih desetak godina nositi hrvatsku reprezentaciju kada se neki igrači povuku. Mislim da su njih dvojica nasljednici ove zlatne generacije."

Također, Dalić je u utakmicu krenuo s raspoloženim Majerom na desnom krilu, a potom ga je stavio u sredinu umjesto Baturine. "Htjeli smo vidjeti kako se Baturina snalazi desno, kada ima defenzivne zadaće koje nema u Dinamu", rekao je Dalić.

Ćorluka: To sigurno nije pozicija koju Martin igra u klubu

Dalićev pomoćnik i umirovljeni hrvatski branič Vedran Ćorluka pred utakmicu je dao izjavu za Novu TV u kojoj je također spomenuo Baturinu:

"To sigurno nije pozicija koju Martin igra u klubu, ali želimo ga vidjeti malo povučenijeg i s više defenzivnih zadataka. Želimo ga testirati u situacijama kad više ima loptu u nogama pa da ga vidimo na toj poziciji gdje nemamo previše opcija."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.