Ovako se Dinamo oprostio od Barišića i čestitao Zajecu

Foto: Boris Scitar/Vecernji list

OKONČANI su izbori za predsjednika Dinama. Novi predsjednik kluba je legendarni Velimir Zajec. To je velika pobjeda navijača i liste Dinamovog proljeća s koje je on ušao u skupštinu. Dobio je ukupno 31 glas od 52 prisutnih skupštinara. Barišić ih je dobio 19, dok su dva suzdržana.

Potpredsjednik kluba bit će Dubravko Skender. Izvršni odbor ima 13 članova. Jedan član je Zajec, a on je i imenovao još 10 članova Izvršnog odbora (Skender, Nauković, Šušnjara, Omazić, Globan, Mlinarić, Pojatina, Kovačević, Hržić, Bergman). Poraženi Mirko Barišić je imenovao preostalu dvojicu (A. Todorić i Tomurad). Dinamo je na svojim kanalima pozdravio novog i zahvalio se starom predsjedniku.

Zajec je u Dinamo zakoračio kao 14-godišnjak

"Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama!U maksimirske je odaje zakoračio kao 14-godišnjak, prošao nogometnu školu i potom lansirao zavidnu karijeru u kojoj je u plavom dresu odigrao ukupno 485 utakmica i postigao 41 gol.

Do danas je u klubu obnašao funkcije tehničkog, odnosno sportskog direktora, glavnog direktora, a u dva je navrata bio i trener Dinama. Sada se u klub vraća s novom funkcijom predsjednika, a mi mu ovim putem čestitamo i želimo puno sreće i uspjeha!", napisao je Dinamo, a posvetio mu je i poseban tekst koji možete pročitati OVDJE.

"Zahvaljujemo Barišiću na silnom trudu i angažmanu"

"Na klupskoj Skupštini održanoj u nedjelju, 10. ožujka, gospodin Mirko Barišić zaključio je svoj predsjednički mandat u trajanju od gotovo 24 godine. Bio je ovo njegov treći boravak u klubu, a premijera je bila još 1. veljače 1967. godine, dakle u predvečerje osvajanja Kupa velesajamskih gradova, u doba kad je obavljao funkciju glavnog direktora tvornice baterija Croatia.

Došao je na poziv tadašnjega direktora Otte Hofmanna i uz potporu prvog čovjeka kluba, Ivana Šibla. Početkom 1970. preuzeo je ulogu klupskog dopredsjednika, a političkim je dekretom morao odstupiti dvije godine kasnije, zajedno s kompletnim klupskim vodstvom na čelu s predsjednikom Dragom Božićem, nakon Dinamove turneje u Kanadi i SAD-u.

Njegov je drugi mandat počeo 1991. kad je bio formiran krizni štab kao vrhovno tijelo s Barišićem na čelu. Maksimir je napustio nekoliko mjeseci kasnije. Zadnji i najdulji mandat počeo je 9. travnja 2000. na izvanrednoj Skupštini u loži Maksimir. Tada je u ulozi predsjednika Uprave Siemensa za Hrvatsku uspio osigurati krucijalna sredstva za funkcioniranje kluba.

U nepune 24 godine u njegovu mandatu Dinamo je osvojio 39 trofeja među kojima 19 naslova prvaka, 12 kupova i 8 Superkupova... Uza sve to 17 puta se plasirao u grupnu fazu Uefinih natjecanja od čega je četiri puta izborio prolaz u proljetni dio kalendara. GNK Dinamo ovom prilikom zahvaljuje dosadašnjem predsjednika Mirka Barišiću na silnom trudu, angažmanu i uspjesima", napisali su za Barišića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.