RUKOMETAŠICE NA EURU

Ovako su izbornik i hrvatske rukometašice najavili utakmicu generacije

Foto: EPA

HRVATSKA u petak od 18 sati igra protiv Francuske u polufinalu, a u terminu koji je na rasporedu kasnije drugo polufinale igraju Danska i Norveška. 

Podsjetimo, Hrvatska je u utorak u Koldingu svladala Njemačku rezultatom 23:20 i ostvarila povijesni prvi plasman u polufinale Eura. Hrvatska je na turniru pobjeđivala Mađarsku, Nizozemsku, Srbiju, Rumunjsku i spomenutu Njemačku, a gubila je samo od Norveške.

Djevojke su optimistične

Utakmicu s Francuskinjama najavile su rukometašice Paula Posavec i Katarina Ježić, a izjavu je dao i izbornik reprezentacije Nenad Šoštarić.

"Očekujem vrlo tvrdu utakmicu, Francuska je jako dobra ekipa koja je pokrivena na svim pozicijama, one su europske prvakinje. Mi moramo igrati rukomet koji najbolje znamo, sa srcem, baciti se na glavu. Atmosfera je odlična među svima nama, veliko hvala svima od srca na podršci i jedva čekamo da krene!", rekla je Katarina Ježić na koju se nadovezala Paula Posavec:

"Francuska je reprezentacija koja je već godinama u samom vrhu svjetskog rukometa. Imaju izvanredne igračice koje igraju u najvećim klubovima, imaju i naviku igranja završnica na velikim natjecanjima. Mi ćemo svakako dati sve od sebe i vidjet ćemo, obećavamo borbu do posljednjeg daha."

Šoštarić zaziva srčanost

Izbornik je optimističan pred utakmicu s favoriziranom Francuskom, vjeruje da bi srce moglo presuditi u tom okršaju za veliko finale. 

"Sve je u normali, jučer smo se odmorili, imamo video danas, jučer smo isto imali video. Sutra nas čekaju završni detalji za ovu utakmicu. Srce je najvažnije, i naravno glava koja mora razmišljati u pravim trenucima, onda si jači od najjačih", rekao je Šoštarić pa dodao:

"Mi smo imali konferenciju EHF-a i stječem dojam da nas Francuskinje respektiraju, ali i osjećaju neko olakšanje jer igraju s nama. Mi ćemo unijeti svu svoju emociju i to je ono što bi trebalo biti jako važno.“

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.