LIGE PETICE

Ovo je najgori Real Madrid u posljednjih 20 godina

Foto: EPA

REAL MADRID jednu od najlošijih sezona u svojoj povijesti zaključio je porazom na svom terenu od imenjaka iz Betisa 2:0.

Rezultatski beznačajan ogled za obje strane ponudio je dobar nogomet u kojem su gosti iz Seville nadahnutim drugim dijelom slomili aktualnog prvaka Europe.

Istina, Zinedine Zidane ponovno je ispremiješao sastav pa je danas startao Luka Modrić i pritom odigrao svih 90 minuta, oporavio se od ozljede i Vinicius Junior, no od kvalitetne igre nije bilo ništa s Realove strane.

REAL MADRID - BETIS 0:2 Modrić i suigrači novim porazom zaključili užasnu sezonu

I to najbolje oslikava katastrofalnu Realovu sezonu u kojoj je prvi put od 2004. godine na klupi madridskog velikana sjedilo tri različita trenera.

Ovo je i Realova sezona s najmanje bodova od 2001./02. i najviše poraza od davne 1998./1999. i prvi put da su ispali u osmini finala Lige prvaka od sezone 2009./2010. te najgora u mandatu Florentina Pereza.

Grafika: Sofascore za IndexSport

 

 

 


Gledajući statistički učinak ove sezone na klupi Reala najuspješniji je bio Santiago Solari. Iako su s njim na klupi rano ispali od Ajaxa u Ligi prvaka, Madriđani su upisali najviše pobjeda, ostvarili najviše bodova po utakmici te imali najbolji omjer zabijenih i primljenih zgoditaka.

Užasan start imao je Julen Lopetegui, bivši izbornik Španjolske, a ne tako bolje je sezonu s Realom završio Zinedine Zidane. Nezahvalno je uspoređivati s obzirom na činjenicu da je Real već nekoliko kola prije kraja izborio Europu i nije imao za što igrati, ali svejedno je navijačima Galacticosa takav pristup neprihvatljiv.

Stoga svi čekaju ljeto, još velikih pojačanja i neki novi Real iduće sezone na čijem čelu će opet stajati Zinedine Zidane i pokušati rekreirati četverogodišnju europsku dominaciju, ali i zaustaviti dominaciju Barce u domaćem prvenstvu.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.