Ovo je vjerojatni sastav s kojim Dalić traži osminu finala

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija u ponedjeljak u 21 sat u Leipzigu protiv Italije igra odlučujuću utakmicu skupine B. Momčadi Zlatka Dalića za osminu finala igra samo pobjeda iako u nekoj ludoj teoriji u drugi krug može i s dva boda. Talijanima je dosta i bod.

"Slažem se da ovo dosad nije bilo na nivou hrvatske reprezentacije. Razlika u odnosu na Svjetsko prvenstvo je da prelagano primamo golove. Nemamo Perišića kakav je bio u Kataru, kad je bio u vrhunskoj formi, a neki igrači su stariji dvije godine. Igramo protiv jakih protivnika, a osnovni problem je što primamo golove prelagano. 

Uvjeren sam da možemo postaviti svoj stil igre protiv Italije i da je to put do pobjede. Njima je dovoljan i bod i ne vjerujem da će se tako postaviti jer je to teško. Očekujem ih goropadne, agresivne. Mi možemo biti na svojem nivou, ako smo mogli protiv Brazila, Argentine i Engleske onda možemo i protiv Italije", rekao je Dalić na press konferenciji uoči utakmice.

Treći različiti sastav u tri utakmice

Hrvatski izbornik će i u trećoj utakmici na ovom Euru izvesti bitno promijenjeni sastav u odnosu na utakmicu prije. Jedini sigurni prvotimci su Dominik Livaković, Josip Šutalo, Luka Modrić i Mateo Kovačić, dok su svi ostali "klizni".

U kombinacijama za prvu momčad, čak i vrlo izgledan njezin član, bio je Domagoj Vida. On se nesretno ozlijedio na treningu u subotu, zbog gležnja je napustio teren, nije trenirao ni u nedjelju, a Dalić je na presici rekao da sigurno neće konkurirati za sastav.

Ivan Perišić, koji je protiv Albanije igrao beka, vraća se na klupu. Na njegovom mjestu bit će Joško Gvardiol, stoperi će biti Martin Erlić i Josip Šutalo, a desni bek trebao bi biti Josip Stanišić, ispred Juranovića.

Hrvatska u formaciji 4-2-3-1

Hrvatska će igrati u formaciji 4-2-3-1 iz koje ispada Marcelo Brozović. Inače nezamjenjivi član Dalićeve trojke u sredini potpuno je izvan forme. Dalić ga je pokušao razbuditi protiv Španjolske i Albanije, ali nije uspio i Brozović je, u ovakvom stanju, igrač manje za Hrvatsku.

Modrić i Kovačić bit će dvojac u sredini, a ispred njih će biti Luka Sučić, koji je u završnici sezone bio u sjajnoj formi u Salzburgu. Sučić je svakim ulaskom na ovom Euru nešto donio igri reprezentacije i protiv Italije će krenuti od prve minute.

Andrej Kramarić bit će na lijevom krilu, a novost je i da je iz momčadi ispao Lovro Majer. Jedan od najkonstantnijih igrača napravit će mjesta Mariju Pašaliću, koji će se naći na desnom krilu. Bez klasičnih krilnih napadača kvalitete Brune Petkovića ne mogu doći do izražaja pa se on vraća na klupu, a u sastav se vraća Ante Budimir.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.