Transferi

Ovo su detalji Maneovog transfera u Bayern. Čeka se još samo službena objava

Foto: EPA

SADIO MANE (30) postat će novi igrač Bayern Munchena. Svi svjetski mediji javljaju kako se bavarski klub nakon nekoliko tjedana pregovora uspio usuglasiti s Liverpoolom i da će transfer senegalskog napadača u nadolazećim danima biti i službeno potvrđen.

Novinar Timesa Paul Joyce, koji detaljno prati klubove iz Liverpoola, objavio je i financijske detalje Maneovog transfera. Bayern će Liverpoolu odmah isplatiti 32 milijuna eura, dok su ubačeni bonusi u vrijednosti od devet milijuna eura, od kojih je 5.8 milijuna povezano s Maneovim individualnim učinkom, a ostatak s timskim.

Bayern prvo nudio 29 milijuna, Liverpool cijenu podigao na 41 milijun

Prema pisanju otočkih medija, Liverpool je vrijednost Maneovog transfera uspio podići za 12 milijuna eura u odnosu na Bayernovu prvu ponudu. Mane se s klubom rastaje u dobrim odnosima, a svoju želju za odlaskom izrazio je nakon finala Lige prvaka. Liverpool je čekao da realizira transfer Darwina Nuneza vrijedan 100 milijuna eura kako bi prodao Senegalca.

Mane je u Liverpool došao 2016. godine iz Southamptona, nakon što je prethodno igrao za Metz i Red Bull Salzburg. U šest sezona u Liverpoolu skupio je 269 nastupa i postigao 120 pogodaka te osvojio Premier ligu, Ligu prvaka, FA kup, Liga kup, UEFA-in superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.