Premiership

Ovo su igrači i treneri koji se bore za titule najboljih u Premiershipu

Foto: EPA

PREMIERSHIP je objavio imena kandidata za titule najboljeg igrača i trenera ove sezone, a favoriti stižu iz Manchester Cityja.

Stoper engleskog prvaka Ruben Dias već je odnio nagradu za najboljeg prema izboru novinara, a glavni je kandidat i za najboljeg igrača prema izboru same lige.

Dias i Mount se bore za dvije nagrade

Pored Diasa, na listi se nalaze njegov suigrač Kevin De Bruyne, kao i Bruno Fernandes (Manchester United), Jack Grealish (Aston Villa), Mohamed Salah (Liverpool), Harry Kane (Tottenham), Mason Mount (Chelsea) i Tomas Souček (West Ham).

Portugalski stoper je prvi defenzivac kojeg su novinari izabrali za najboljeg nakon bivšeg igrača Liverpoola Stevea Nicola koji je tu nagradu dobio 1989. godine.

Na listi za najboljeg trenera nalaze se Pep Guardiola (Manchester City), Brendan Rodgers (Leicester City), Marcelo Bielsa (Leeds United), David Moyes (West Ham) i Ole Gunnar Solskjaer (Manchester United).

Nominirani su i oni koji se bore za titulu najboljeg mladog igrača lige, a na tom popisu su Dominic Calver-Lewin (Everton), Ruben Dias (Manchester City), Phil Foden (Manchester City), Ilan Meslier (Leeds United), Mason Mount (Chelsea), Marcus Rashford (Manchester United), Declan Rice (West Ham) i Bukayo Saka (Arsenal).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.