Ovo su najbolji igrač i trener HNL-a prema izboru čitatelja Indexa

Foto: Cropix

SEZONA SuperSport HNL-a je zaključena, a čitatelji Indexa su u velikim anketama birali najboljeg igrača i trenera lige. U izboru za najboljeg igrača čak 57 posto od 18 tisuća glasača biralo je najboljeg strijelca i asistenta lige Marka Livaju, koji je debelo ispred Dinamovih uzdanica Luke Ivanušeca i Martina Baturine.

Podsjetimo, Livaja je sezonu završio s 19 golova i 13 asistencija. Uspješno je obranio titulu najboljeg strijelca, a ujedno je postao prvi nakon Marija Mandžukića prije 15 godina koji je u istoj sezoni bio najbolji egzekutor i kreator. Mandžukić je tada zabio 16 i namjestio 11 golova.

U izboru za najboljeg trenera pobijedio je Sergej Jakirović, spasitelj Rijeke. Tijekom zimske pauze preuzeo je posrnulu ekipu s Kvarnera, koja je djelovala kao kandidat za ispadanje, i na kraju je doveo do četvrtog mjesta, koje vodi u pretkola Konferencijske lige.

Jakirović je čak nadmašio bodovni učinak Matjaža Keka u proljetnom dijelu šampionske sezone 2016./17. Dobio je 30 posto od 15 tisuća glasova, a prvi pratitelji su mu Ivan Leko, Igor Bišćan i Gonzalo Garcia.