Ozlijedili se Tonel i Vrsaljko, Ademi povratak okrunio prvijencem: "Kao da sam igrao protiv Reala"

"DRUGI je to svijet", komentirao je protivničku momčad jedan od HAŠK-ovih igrača nakon poraza od Dinama 4:0 u Hrvatskom kupu. "Modri" su u gustom rasporedu nakon poraza od Ajaxa na Maksimiru uspjeli spojiti dvije pobjede, ali trener Kruno Jurčić ne može biti zadovoljan nakon što novih ozljeda koje su pogodile važne igrače.

Dinamo je kod prvog susjeda na Pešćenici lako slavio, ali Jurčić je morao obaviti čak dvije prisilne izmjene. Nakon pola sata igre ozlijedio se Tonel i šepajući se uputio prema svlačionici. U pitanju je zadnja loža, a ozbiljnost ozljede još nije poznata. Nešto kasnije iz igre je zbog ozljede morao izaći i Šime Vrsaljko.

"Loša strana ove pobjede su ozljede dvojice igrača. Tonel je ozlijedio zadnju ložu, a Vrsaljko osjetio bol ispod koljena. Teško je govoriti o težini ozljeda, znat ćemo više nakon pregleda", rekao je nakon utakmice Jurčić koji je bio zadovoljan ostvarenom pobjedom te još jednom prokomentirao formu napadača:

"Krstanović je vrlo blizu sastava. Onaj koji "trpa", taj će igrati".

Sylvestr zabio prvi gol ove sezone, Ademi prvi za Dinamo

Najbolji strijelac prošle sezone HNL-a ipak je izašao već na poluvremenu, a priliku je dobio mladi češki napadač Sylvestr koji je zabio svoj prvi gol ove sezone.

"Važno da smo lako prošli dalje. Utakmica je bila rješena nakon prvog poluvremena. Zadovoljan sam zbog pogotka jer dugo nisam zabio, a nadam se da ću nastaviti koristiti dobivene prilike", rekao je Sylvestr.

Prvi nastup ove sezone upisao je Arijan Ademi koji se vratio na travnjak nakon duga tri mjeseca postigavši i svoj prvi gol za Dinamo.

"Kao da sam igrao protiv Real Madrida", rekao je Ademi i nastavio: "Osjećao sam se uzbuđeno prije utakmice jer nisam dugo igrao, a sada mogu reći da sam zadovoljan iako je jasno da mogu igrati i puno bolje". Ademi je također tijekom utakmice stradao u jednom duelu, neko vrijeme je šepao, ali bez problema je odradio susret do isteka 90 minuta.

Ibanez trostruki asistent

Luis Ibanez upisao je čak tri asistencije, Ademiju, Krstanoviću i Sylvestru, a tijekom cijele je utakmice bio jedan od najboljih na terenu.

"Pobijedili smo i sigurno prošli dalje, zadovoljan sam. Pobjedom smo dodatno podigli samopouzdanje uoči utakmica koje nas čekaju. Drago mi je zbog asistencija i vjerujem da mogu to ponavljati i u budućnosti", rekao je Ibanez.

Ibanez i Tomečak po bokovima su odrađivali najviše posla, a njihova brzina i sposobnost da zadrže loptu u nogama prolazeći pored trojice protivničkih igrača pokazali su da Dinamo može igru temeljiti na njima, kad već dosadašnji "nosioci igre" Sammir i Badelj nisu u formi.

Dinamo u subotu gostuje kod Istre 1961 u 13. kolu HNL-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.