Ozlijeđeni slovački udarni duo ide na SP

UNATOČ nedavnim ozljedama, Filip Hološko i Robert Vittek uvršteni su na konačni popis slovačke reprezentacije za nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici (11. lipnja - 11. srpnja).

Hološko osjeća bol u nozi koju je lani slomio, dok Vittek ima problema s ozljedom koljena.

"Bilo je vrlo teško odlučiti uvrstiti ih u sastav. Hološko nije sto posto spreman i ne znam što možemo očekivati od njega u utakmicama. Ista je stvar i s Vittekom. Vidjet ćemo u nekoliko idućih dana", kazao je slovački izbornik Vladimir Weiss.

Slovaci su već ranije zbog ozljede ostali bez svoga najiskusnijeg igrača, veznjaka Miroslava Karhana, ali je za Weissa dobra vijest da će moći računati na Napolijeva napadača Mareka Hamšika i Liverpoolova braniča Martina Škrtela.

Zanimljivo je da je svoje mjesto među putnicima pronašao i izbornikov sin istog imena, Vladimir Weiss, koji je član Manchester Cityja.

Konačni popis reprezentacije Slovačke za SP:


Vratari: Jan Mucha (Legia), Dušan Kuciak (Vaslui), Dušan Perniš (Dundee United)

Braniči: Marek Čech (West Bromwich Albion), Jan Durica (Hannover), Peter Pekarik (Wolfsburg), Martin Petraš (Cesena), Kornel Salata (Slovan), Martin Škrtel (Liverpool), Radoslav Zabavnik (Mainz)

Veznjaci: Marek Hamšik (Napoli), Jan Kozak (Timisoara), Juraj Kucka (Sparta), Marek Sapara (Ankaragucu ), Stanislav Šestak (Bochum), Zdeno Štrba (Škoda Xanthi), Kamil Kopunek (Spartak Trnava), Miroslav Stoch (Chelsea), Vladimir Weiss (Manchester City)

Napadači: Filip Hološko (Beşiktaş), Martin Jakubko (Saturn), Erik Jendrišek (Schalke), Robert Vittek (Lille)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.