NBA FINALE

Ozljede poharale NBA prvake u pobjedi nad Raptorsima

Foto: Getty Images / Guliver Image

UNATOČ velikoj pobjedi u Torontu 109:104, kojom su izjednačili finalnu seriju na 1:1, Golden State Warriorsi ne mogu biti presretni jer se u ionako izranjavanoj momčadi gomilaju ozljede.

>>>Warriorsi u pet minuta ludila slomili Toronto i izjednačili finale

Posebno ih može zabrinuti situacija s Klayom Thompsonom, koji je završio utakmicu osam minuta prije kraja zbog ozljede tetive.

Fenomenalni šuter, koji je unatoč ranom izlasku bio najbolji strijelac Ratnika s 25 koševa, ozlijedio se na početku četvrte četvrtine, kad je pokušao iznuditi prekršaj na trici i pri doskoku ostao u nezgodnom raskoraku. Želio je nastaviti igrati, ostao je na parketu još dobre tri minute, ali kad je bol postala neizdrživa, zatražio je zamjenu i odšepao u svlačionicu.

Pregled će pokazati koliko je ozbiljna ozljeda vrhunskog šutera i defenzivca, ali on je optimističan i poručuje da neće propustiti treću utakmicu. ali trener Steve Kerr nije tako siguran.

"Kaže da je u redu, ali Klay bi mogao biti polumrtav i svejedno govoriti da je u redu. Čovhjek je istegnuo tetivu, a misli da mu nije ništa", rekao je zabrinuti Kerr.

I bez Thompsona Warriorsi su uspjeli održati prednost, koja je u trenutku njegova izlaska iznosila sedam razlike. Raptorsi su nakon toga igrali nešto slobodnije, ali nisu uspjeli preokrenuti.

Osim Thompsona, prvaci su izgubili i Kevona Looneya, važnog visokog igrača s klupe, zbog ozljede ključne kosti. Zbog toga je DeMarcus Cousins, koji se i sam tek oporavio od ozljede, morao igrati punu minutažu, iako je trebao biti pod ograničenjem.

Stephen Curry igrao je bolestan, a tragovi su se posebno vidjeli u prvom poluvremenu, u kojem je bio prilično neprepoznatljiv, dok sa šest poena u posljednjoj minuti nije smanjio vodstvo domaćina na pet razlike i postavio temelj za veliki preokret u trećoj četvrtini.

Na prve dvije utakmice nije im igrao ni Kevin Durant, MVP proteklih dvaju finala, a još se ne zna hoće li biti spreman za treću utakmicu, koja se igra u noći sa srijede na četvrtak. Za četvrtu će najvjerojatnije biti spreman.

Iako su pokazali da mogu pobjeđivati i prilično okrnjeni, nastavak finalne serije uvelike će ovisiti o zdravstvenom stanju igrača Golden Statea.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.