PALA PRVA GLAVA ZBOG OČAJNOG SUĐENJA Otkaz Igoru Pristovniku

HNS je zbog lošeg suđenja prošle sezone u HNL-u i mnogobrojnih teških previda razriješio dužnosti Igora Pristovnika, povjerenika za suđenje Prve HNL i završnice Hrvatskog nogometnog Kupa.

Hrvatski suci svojim greškama krojili su prvenstvo, ali i Kup, pa se i nakon finala između Dinama i Hajduka u Vinkovcima najviše govorilo o lošoj izvedbi Marija Zebeca i njegovih pomoćnika. Onaj tko je gledao utakmicu s pravom je mogao posumnjati da greške nisu slučajne, a nepovjerenje prema HNS-u poraslo je i nakon sudačkih presuda Željku Širiću i klanu, kojima se plaća da pošteno sude.

Suđenje je najveća mrlja HNL-a. Iz godine u godinu, iz kola u kolo, suci su pod sve većim pritiskom, a greške izazivaju lavinu bijesnih reakcija. Za to je danas platio 43-godišnji Pristovnik, bivši sudac i međunarodni kontrolor, koji je razriješen dužnosti na današnjoj sjednici IO-a HNS-a, kao prvi na popisu odgovornih. Najviše mu se zamjera izbor sudaca za derbije, iako Pristovnik nije imao širok izbor: Ivan Bebek ne može pokriti sve, Tihomir Pejin napravio je štetu u utakmici Hajduka i Dinama, a Bruno Marić više ne sudi najžešći derbi. 

Direktora HNS-a Marijana Kustića upitali smo je li Pristovnik jedini odgovoran i hoće li za loše suđenje odgovarati i Sudačka komisija na čelu s Antom Kulušićem?

"Suci su griješili, a delegirao ih je Pristovnik. Izvješće sudačke komisije tek očekujemo. Za sada smo donijeli odluku o razrješenju povjerenika i pokretanju procesa za uvođenje VAR-a. Svjesni smo problema suđenja, grešaka je bilo i moramo reagirati", rekao je Kustić. 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.