FINALE PRIJELAZNOG ROKA

Palaversin potpis tek u četvrtak, Vida neće u Romu, Suarez napustio Barcu

Foto: Epa

ZIMSKI prijelazni rok ulazi u završnicu. U većini zemalja gotov je na zadnji dan siječnja, ali, primjerice, u Hrvatskoj traje dosta dulje.

Klubovi u Hrvatskoj mogu kupovati i registrirati igrače sve do 15. veljače u ponoć, no to pravilo vrijedi samo za ulazne transfere, ne i za izlazne.

U tim slučajevima ključno je do kada u zemljama iz koje se dovode igrači traju prijelazni rokovi:

Kako vidimo, u najjačim ligama trgovina igračima trajat će do sutra u ponoć. Klubovi nemaju još puno vremena za kupovinu i u četvrtak u 23:59 bit će sve gotovo. Tko je kupio, kupio je. Tko je prodao, prodao je.

Propao i Özilov transfer u PSG

Mesut Özil nije prihvatio preseliti se u Paris Saint-Germain, javlja njemački Süddeutsche zeitung. Nijemci su objavili da su iz Arsenala željeli poslati iskusnog veznjaka na Park prinčeva na posudbu jer će mu dolazak Denisa Suareza uvelike smanjiti minutažu, ali do dogovora nije došlo.

Palaversa tek sutra potpisuje za Manchester City

Ante Palaversa trebao je danas potpisati za Manchester City, ali se cijela priča odužila zbog papirologije, piše Dalmatinski Portal. Praktički se cijeli dan čeka službena objava o konačnoj potvrdi ovog povijesnog Hajdukovog transfera, ali ona bi trebala ipak doći sutra u jutarnjim satima ili kroz dan.

Palaversa je još uvijek u Manchesteru zajedno s ocem i zastupnikom, a trebat će još malo strpljenja jer sve ulazi u zadnji dan prijelaznog roka

Službeno je: Suarez produžio s Barcom, pa otišao u Arsenal na posudbu

NEKOLIKO dana trajali su pregovori na relaciji Barcelona - Arsenal i u srijedu navečer dogovor je konačno postignut. Denis Suarez produžio je ugovor s Barcelonom i prešao u Arsenal za 2,5 milijuna eura, potvrdio je katalonski klub na svojim službenim stranicama.

Danas je ipak sve dogovoreno pa je 25-godišnji veznjak prihvatio potpis novog ugovora s Blaugranom, a onda prešao na posudbu u Arsenal.

Fotografija iz svlačionice: Denis Suarez oprostio se od suigrača iz Barcelone?

Barcelona večeras igra uzvratnu utakmicu četvrtfinala Kupa kralja protiv Seville, a među nogometašima koji konkuriraju za tu utakmicu Ernesto Valverde nije naveo Denisa Suareza. On je jučer potpisao novi ugovor s Barcelonom, no Katalonci ga šalju u Arsenal na posudbu do kraja sezone. Na ljeto londonski klub ima obavezu otkupiti njegov ugovor za oko 25 milijuna eura.

Suarez se pojavio u svlačionici Barce, gdje se došao oprostiti od suigrača, te je na svom Instagramu objavio oproštajnu fotografiju. Jučer smo pisali i o tome što Suarezov dolazak na Emirates znači za transfer Ivana Perišića u Arsenal.

>>> Što Suarezov dolazak znači za Perišićev transfer u Arsenal?

Milan se zanima za Perišićevu zamjenu

Milan se opet zanima za Yannicka Carrasca. Pouzdani Di Marzio javlja da su Rossoneri poslali novu ponudu za posudbu belgijskom nogometašu i njegovom klubu, kineskom Dalianu. Podsjetimo, i Arsenal se trudi angažirati krilnog napadača kojeg je milanski Inter vidio kao zamjenu u slučaju transfera Ivana Perišića.

Propao Vidin transfer u Romu: "Izgledalo je kao gotov posao, ali..."

"Jučer mi se činilo da smo se dogovorili i da Vida sigurno ide u Romu. Danas mi ipak djeluje da ostaje s nama. Vidjet ćemo, imamo još vremena, u nogometu nikad ne znate i prijelazni rok još uvijek traje", kazao je Günes.

Talijani su pisali da bi Vida eventualnim transferom u Romi zarađivao 2 milijuna eura godišnje, ali nakon izjave njegovog trenera, i to je sada upitno.

Inter odgovorio Arsenalu oko Perišića: "Zaboravili ste jednu stvar..."

Giuseppe Marotta, sportski direktor talijanskog kluba, poručio je da hrvatski reprezentativac može otići samo pod određenim uvjetima. Te uvjete zasad nitko nije ponudio Interu.

"Perišić? Čuli smo i shvatili želju igrača. Ali zaboravlja se jedna stvar - u obzir se moraju uzeti svi klubovi koji su za njega zainteresirani i njegova vrijednost koja predstavlja ulog Intera pri njegovom dovođenju", rekao je Marotta.

"Nije lako zadržati igrača koji ne želi ostati, ali nijedna prava ponuda za njega nije stigla pa nema na temelju čega napustiti klub. Na nama je da riješimo ovu situaciju. Nadao sam se tišem prijelaznom roku, a umjesto toga bilo je jako malo toga što se moglo razviti i prilično puno nezadovoljstva."

Više o tome čitajte OVDJE.

Todibo u Barcu ranije

Francuski branič Jean-Clair Todibo (19) prije nekoliko je tjedana potpisao za Barcelonu u koju je trebao otići na ljeto bez odštete po isteku ugovora s Toulouseom.

Ipak, Barca Todiba želi dovesti već ove zime kako bi se u šest mjeseci prilagodio i bio spreman za iduću sezonu, a Mundo Deportivo javlja da je španjolski velikan blizu dogovora s Toulouseom.

Iličević u Nurnbergu

Ivo Iličević je novi član Nurnberga. 32-godišnji hrvatski nogometaš potpisao je ugovor s trenutno posljednjim klubom njemačke prve lige. Duljina ugovora ovisit će o njegovim igrama.

Bivši hrvatski reprezentativac od siječnja ove godine je slobodan igrač, a posljednje dvije godine nastupao je za kazahstanski Kairat Almaty.

Benatiju iz Juventusa otjerale "neke iznenađujuće stvari"

Medhi Benatia je iz Juventusa otišao u katarski Al-Duhail, a u oproštajnoj poruci navijačima talijanskog prvaka poručio je da su ga otjerale "neke iznenađujuće stvari". Pritom je sigurno mislio na povratak Leonarda Bonuccija u Juventus kojim se Benatia preselio na klupu.

Vidu nakon Rome želi i Inter

Roma je ozbiljno zainteresirana za Domagoja Vidu, ali najnovije informacije iz Italije otkrivaju da to nije jedini talijanski velikan koji u završnici zimskog prijelaznog roka želi stopera Bešiktaša i reprezentacije Hrvatske.

Prema pisanju Sky Italije, Inter također želi Vidu. Ako do kraja prijelaznog roka uspije prodati Mirandu u Monaco, odmah bi posegnuo za hrvatskim braničem turskog velikana.

Milan traži još jednog napadača

Milan traga za još jednim napadačem nakon dovođenja Poljaka Piateka.

Prva meta bio je Gerard Deulofeu (24) iz Watforda, ali engleski ga prvoligaš nije htio pustiti. 

Ipak, skauti Milana odradili su domaću zadaću pa tako imaju spremnu i rezervnu opciju. Radi se o napadaču Wolfsburga Victoru Osimhenu (20) koji je na posudbi u belgijskom Charleroiju, javlja Corriere dello Sport.

Nigerijac je ove sezone u 20 utakmica zabio 10 golova uz dvije asistencije.

Hamšik odbio milijune i ostaje u Napulju

Meni je potrebno više od pukih čekova i trofeja. Trebam osjetiti nešto u duši, rekao je Marek Hamšik koji je odbio tri puta veću plaću Kineza i odlučio ostati u Napoliju. Slovak je već 12 godina u Napulju i legenda je kluba sa San Paola.

Martial produžio s Unitedom

Anthony Martial je dogovorio produljenje ugovora te će s Unitedom potpisati do 2024. godine. Dolaskom Ole Gunnara Solskjaera stigli su bolji dani za francuskog krilnog napadača, tako da će ipak ostati u klubu. 

Fellaini u Kinu za 13 milijuna godišnje

Britanski mediji javljaju da je Marouane Fellaini dogovorio sve s kineskim Shandongom te će imati plaću od 13 milijuna eura po sezoni. Ostaje još samo da se klubovi dogovore oko odštete. 

Dortmund Ajaxu za sjajnog Marokanca daje 35 milijuna eura

Borussia Dortmund želi prijelazni rok začiniti dovođenjem Hakima Ziyecha iz Ajaxa. Za sjajnog Marokanca nude 35 milijuna eura. 

Treća posudba Jesea Rodrigueza

Betis je potvrdio dovođenje Jesea Rodrigueza na posudbu. Dijete Reala je 2016. prešlo u PSG za 25 milijuna eura, ali tamo nije uspio te mu je ovo već treća posudba.

Povijesni dan za Hajduk i Antu Palaversu

Posao dana, barem što se tiče hrvatskog nogometa, tek očekujemo. Ante Palaversa, 18-godišnji veznjak Hajduka sa samo 17 nastupa za seniorsku momčad Bilih, jučer je stigao u Manchester, prošao je liječnički pregled i danas se očekuje potpisivanje za City.

Prema dogovoru njegovog donedavnog i novog kluba, mladi igrač sredine terena se nakon potpisa za City vraća na posudbu u Hajduk do ljeta 2020. Hajduk će ovom prodajom igrača iz svoje škole zaraditi zajamčenih 6,3 milijuna eura. 

Osim toga, ugovorom o transferu preciziran je i niz bonusa koje Hajduk može još dobiti, a koji su vezani za nastupe i uspješnost Palaverse u novom klubu. 

Hajduk dobiva i 10 posto odštete od budućeg Palaversinog transfera. 

Vida na korak do transfera karijere

Domagoj Vida na pragu je prelaska u Romu. Radi se o posudbi s obvezom otkupa za 7,5 milijuna eura.

Propao transfer Perišića u Arsenal?

Prelazak Ivana Perišića iz Intera u Arsenal koji se još jučer ujutro činio izvjesnim, sve je manje moguć kako se bliži kraj prijelaznog roka. 

Pouzdani Fabrizio Romano, dopisnik Sky Sportsa, javlja da Inter nakon dvije ranije odbijene ponude Arsenala za zamjenu i posudbu, još nije dobio ponudu u kojoj bi bilo ono što Nerazzurri traže – 40 milijuna eura odštete odmah i transfer. Inter ne zanimaju posudba ni uvjetna prodaja Perišića Topnicima, nego samo prodaja odmah.

Inter se već pomirio s tim da nezadovoljni Perišić, koji je u nedjelju službeno zatražio transfer, ostaje u klubu. I dok je Inter spreman opet prigrliti sina razmetnoga, Arsenal je brzo našao zamjenu za Perišića. To je Yannick Carrasco, belgijski krilni napadač kineskog Daliana i bivši igrač Monaca i Atletica. 

Sandro Wagner iz Bayerna u Kinu

Kovač je prekrižio Wagnera i ovaj je blizu odlaska u Kinu. Stasiti 30-godišnji napadač blizu je odlaska u kineski klub Tianjin Teda koji mu nudi 15 milijuna eura godišnje plaće. Kovač njegovo ponašanje drži pod kontrolom iako Wagner ove sezone nema nijedan gol u sedam utakmica, u kojima je šest puta ulazio s klupe.

Egoist Wagner sretan je zbog ponude iz Kine jer takvu plaću ne može imati nigdje drugdje. Recimo, Robert Lewandowski zarađuje deset milijuna eura godišnje. Wagner će biti plaćeniji i od njega pa je ovaj posao dobar za sve strane.

Arsenal i City žele veznjaka Evertona

Još malo vijesti vezanih uz Arsenal. Sky Sports navodi kako su se Topnici, kao i Manchester City, uključili u utrku za veznjakom Evertona Idrissom Gueyeom.

Zanimljiva roba iz Monaca

Čak tri premierligaša žele dovesti Yourija Tielemansa na posudbu iz Monaca. Riječ je o Arsenalu, West Hamu i Newcastleu.

Juve želi braniča iz Genove

Juventus planira novac zarađen od prodaje golmana Emila Audera Sampdoriji uložiti u dovođenje braniča Genoe Christiana Romera. Genovesi su spremni platiti 20-ak milijuna eura za talentiranog golmana Stare dame.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.