LIGE PETICE

Palicom napao suigrača zbog pjevanja. Dan kasnije zajedno su srušili Barcelonu

Foto: EPA

LIVERPOOL je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka 2007. godine pobijedio Barcelonu rezultatom 2:1. Pogotke za tadašnji sastav trenera Rafaela Beniteza postigli su Craig Bellamy i John Arne Riise, dok je za španjolsku momčad, čiji je trener bio Frank Rijkaard, pogodio Deco.

Utakmici je prethodio incident spomenutih strijelaca engleskog kluba, o čemu je Bellamy govorio u podcastu The Central Club. Momčad se nalazila na pripremama u Portugalu, gdje je Benitez svojim igračima ususret utakmici s Barcelonom dopustio izlazak, odnosno zajedničku večeru.

"Riise me gurnuo par puta. Pitao sam se što će se dogoditi. Ujutro smo igrali golf i on je varao", tvrdio je Bellamy pa nastavio: "Imali smo božićnu zabavu na koju Riise nije došao. Rekao je da mora ići u Norvešku, no saznali smo kako nije otišao. Zapravo mu se jednostavno nije išlo na zabavu."

Nakon incidenta odveli Liverpool do pobjede

"Morao je platiti kaznu, a u sklopu nje i otpjevati pjesmu. Govorio sam mu kako mora pjevati, no odbijao je", dodao je Bellamy. Riise mu je potom odgovorio: "Neću pjevati, a sad gledaj svoja jebena posla." Bellamy je, kaže, potom jednostavno odustao.

Priča dalje kaže, prema svjedočanstvu velškog nogometaša, kako je kapetan Steven Gerrard prije utakmice s Barcelonom unajmio privatnu sobu u portugalskom hotelu. S obzirom na to da nije bilo trenera, igrači su se uz par alkoholnih pića opustili te su izbile tenzije.

Bellamy je, tvrdi, sa Steveom Finnanom otišao u sobu. No nije se pomirio s time da Riise ne želi pjevati. Uzeo je svoju palicu za golf i otišao u Riiseovu sobu, koju je Norvežanin dijelio s Danielom Aggerom.

"Ušao sam unutra, Riise je bio u krevetu. Udario sam ga po nogama i rekao mu: 'Budeš li mi se još jednom tako obraćao pred drugima, stavit ću ti ovo oko glave'", prepričao je Bellamy, misleći na palicu za golf. "To je sve. Otišao sam, s time da je izrečeno par psovki."

Dvije različite priče

Bellamy je bio prisiljen ispričati se i platiti 80 tisuća funti kazne. Zanimljivo, dan nakon toga baš su Bellamy i Riise bili strijelci u preokretu protiv Barcelone. Bellamy je pritom pogodak slavio tako da je simulirao mahanje palicom za golf, a k tome je i asistirao suigraču kojemu je prijetio te s njim slavio pogodak.

Međutim, postoji i druga priča, ona Riiseova, koju je ispričao u autobiografiji. Prema njemu, Bellamy ga je želio ozlijediti. "Podigao je palicu iznad glave i zamahnuo koliko je mogao. Pokušao me udariti u potkoljenicu, što bi mi okončalo karijeru, ali sam pravovremeno izmaknuo nogu", tvrdio je pak Riise.

"Ponovno je podignuo palicu i zamahnuo. Tada me udario u kuk. Bio sam pod adrenalinom pa nisam osjećao bol, ali snažno me udario. Idući me put udario u bedro. Mogao me ozbiljno ozlijediti", napisao je Norvežanin, navodi Daily Mail, dok je Bellamy za njegove tvrdnje rekao kako su obično "sranje", istovremeno tvrdeći kako mu je žao.

Sporna proslava pogotka

"Razumijem da je napola spavao i bio šokiran. Slušajte, ne ponosim se time, rado bih da to nisam učinio. Bilo je glupo", kaže danas Bellamy, koji je prokomentirao i svoju proslavu protiv Barcelone: "Mediji su mislili da sam rekao ljudima što ću učiniti zabijem li. Ljudi su se na to kladili.

Ali, prvo, nisam ni znao hoću li igrati. Drugo, mislite li da sam stvarno vjerovao da ću zabiti na Nou Campu? Bilo je ludo. Ja sam zabio, a on je zabio za pobjedu", zaključio je Bellamy.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.