Serie A

Najbolji je strijelac čudesne Atalante, ali svejedno sjedi na klupi

Foto: EPA

LUIS MURIEL najefikasniji je napadač Serie A iako je rezerva Atalante. Kolumbijac je ove sezone samo 10 puta bio starter u prvenstvu u kojem je njegova momčad odigrala 31 susret. No to mu je bilo dovoljno za čak 17 golova i četvrto mjesto na listi najboljih strijelaca prvenstva.

On je u ovoj sezoni nastupio u 28 Atalantinih utakmica u ligi i statistika kaže da je svake 63 minuta postigao po jedan pogodak, a odigrao je ukupno 1066 minuta.

Najbolji strijelac Atalante iako je rezerva

Kada se pogleda njegov učinak samo u 2020. godini, onda sve djeluje još impresivnije. Naime, Muriel je u ovoj godini postigao sedam golova za samo 335 odigranih minuta. Dakle, gol prosječno postiže svakih 48 minuta.

Trener Atalante Gian Piero Gasperini mjesto u napadu u prvoj postavi čuva za Duvána Zapatu i Josipa Iličića, a uz njih najbliže protivničkom golu igra i Papu Gomez. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Ipak, nitko od njih nije postigao više ligaških golova od Muriela. Iličić je skupio 15, Zapata 14, a Gomez šest golova.

Rebić nije daleko

Kada se računaju samo igrači s minimalno pet nastupa u Serie A ove sezone, Muriel zauzima drugo mjesto na listi onih kojima je potrebno najmanje minuta za jedan gol. 

Prvi je veteran Giampaolo Pazzini koji gol postiže svakih 59 minuta. Pazzini je za Veronu ove sezone zabilježio 13 nastupa i postigao četiri gola. Odigrao je ukupno 235 minuta u ligi ove sezone.

Iza njih slijede Ciro Immobile (gol svakih 88 minuta), Cristiano Ronaldo (gol svake 92 minute) i hrvatski reprezentativac Ante Rebić (gol svakih 99 minuta).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.