Pedri: Nema razloga za tjeskobu uoči utakmice protiv Hrvatske

Foto: EPA

ŠPANJOLSKI nogometaš Pedro Gonzalez Lopez "Pedri" rekao je u utorak da će prva utakmica s Hrvatskom na Europskom prvenstvu biti važna, ali ne i presudna za osvajanje tog natjecanja. "Fizički se osjećam jako dobro te jedva čekam utakmicu s Hrvatskom i početak Europskog prvenstva", izjavio je 21-godišnji veznjak na konferenciji za medije u Njemačkoj.

Ondje će u subotu, na Olimpijskom stadionu u Berlinu, odmjeriti snage Španjolska i Hrvatska, reprezentacije koje su prije godinu dana igrale u finalu Lige nacija. Upitan kakav je osjećaj iščekivati tu utakmicu, Pedri je napomenuo da igrači Španjolske "znaju da je ona važna".

"Bitno je dobro početi Europsko prvenstvo, ali svi znate da je bilo reprezentacija koje su osvajale velike turnire izgubivši prvu utakmicu. Nije stoga potrebno biti tjeskoban uoči tog susreta", rekao je. "No jasno je da ćemo izaći po pobjedu i dati sve od sebe", naglasio je. U skupini su još aktualni europski prvak Italija i Albanija.

"Jasno je da nismo došli u Njemačku gubiti"

Pedri, kojem će ovo biti drugo Europsko prvenstvo u karijeri, rekao je da je Španjolska zamalo osvojila to natjecanje prije tri godine. Tada je u osmini finala u produžetku pobijedila Hrvatsku 5:3, pa u četvrtfinalu Švicarsku na jedanaesterce nakon što je utakmica završila 1:1. U polufinalu je odigrala 1:1 i s Italijom, ali je izgubila u raspucavanju s bijele točke. 

"Da tada nismo izgubili na penale od Italije, bili bismo u prilici osvojiti turnir", napomenuo je. Italija je osvojila to prvenstvo finalnom pobjedom nad Engleskom na jedanaesterce. Neki igrači Španjolske, uključujući kapetana Alvara Moratu, izjavljivali su zadnjih dana da idu u Njemačku kako bi osvojili Europsko prvenstvo. Pedri je, međutim, odgovorio da sada samo žele da natjecanje "što prije počne". "Ciljevi će zatim biti postavljani dan za danom, utakmicu za utakmicom, ali jasno je da nismo došli u Njemačku gubiti", rekao je.

Pedri je ove sezone zbog ozljeda upisao samo 34 nastupa za Barcelonu, koja nije uspjela osvojiti trofej. Dva mjeseca je izbivao s terena na početku sezone, a onda je u siječnju i ožujku imao kraćih fizičkih tegoba. "Ova sezona mi je bila teška, ali sada sam u jednom od najboljih trenutaka ove godine", istaknuo je. "Osjećam se važnim, jer mi izbornik vjeruje", dodao je. 

Španjolska je uoči Europskog prvenstva odigrala dvije pripremne utakmice s nižerazrednim protivnicima. Pobijedila je 5:0 Andoru te 5:1 Sjevernu Irsku. Pedri je u obje utakmice odigrao po 61 minutu i postigao dva gola protiv Sjeverne Irske. "Osjećam da mogu puno doprinijeti, uostalom trenirao sam da bih bio ovdje", zaključio je igrač s ukupno 20 nastupa za Španjolsku.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.