Pep je zabranio Gvardiolu da primi crvenog bika prije meča. Dobio ga je poslije

Foto: Joe Bray/Twitter

JOŠKO GVARDIOL (21) je u kolovozu postao najskuplji branič u povijesti. Manchester City ga je na inzistiranje Josepa Guardiole kupio od Leipziga za 90 milijuna eura. Ždrijeb Lige prvaka spojio je njegov donedavni i aktualni klub, što je značilo da se Gvardiol dva mjeseca nakon odlaska vraća na stadion na kojem se proslavio. 

Gvardiol je, osim jednog izleta kojim je razljutio Guardiolu, briljirao protiv bivšeg kluba. Nakon utakmice Leipzig mu se naklonio. Darovao je Gvardiolu skulpturu crvenog bika u znak zahvalnosti za sve što je napravio i postigao u klubu.

Gvardiol je u njemački klub došao u ljeto 2021. iz Dinama uz odštetu od 36.8 milijuna eura. Dvije godine, 87 utakmica i 5 golova kasnije je za 150 posto više u rekordnom transferu prodan Cityju. Tako da se Leipzig ima na čemu zahvaliti hrvatskom braniču.

Prije utakmice mediji su pisali da je Leipzig želi Gvardiolu pokloniti bika na svečanosti pred utakmicu, ali da je to zabranio Pep Guardiola uz objašnjenje da bi mu to dekoncentriralo ključnog igrača.