Pep naredio počasni špalir za Haalanda, on objavio: Idem jesti i igrati videoigrice

Foto: Profimedia

ERLING HAALAND (22) zabio je drugi gol Manchester Cityja u 3:0 pobjedi protiv West Hama u 34. kolu Premier lige i tako čudesno i ekspresno postavio golgeterski rekord jedne od najjačih liga. Briljantni norveški napadač u 31. nastupu u engleskom prvenstvu zabio je 35. gol, što znači da je čak pet kola prije kraja prvenstva srušio rekord Premiershipa po broju postignutih golova u jednoj sezoni.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ HAALANDOV POVIJESNI GOL

Haaland je nadmašio dva velikana s kojima je bio izjednačen, ali i prije je bio bolji od njih

To je napravio u 70. minuti, kada je iskoristio lijepo dodavanje Jacka Grealisha. Neometano je poentirao u mrežu gostujućeg vratara Lukasza Fabianskog i tako Cityju donio 2:0 u važnoj utakmici u borbi za naslov prvaka s Arsenalom. Apsolutni rekorder Haaland srušio je učinak Andyja Colea i Alana Shearera, koji su zabili svaki po 34 gola u sezonama 1993./1994. (Cole) odnosno 1994./1995. (Shearer).

No Haaland ima dvije ogromne prednosti u odnosu na golgeterske velikane s kojima je do sada dijelio rekord. Oni su po 34 gola u sezoni zabili kada su Premiership igrala 22 kluba, odnosno toliko su postigli na kraju sezone koja je trajala čak 42 kola. Haaland pak igra u eri kada su u prvoj engleskoj ligi dva kluba manje te je rekord Colea i Shearera srušio čak pet utakmica prije kraja prvenstva.

Zabio je 51 gol u 45 utakmica za City, a još mu je ostalo barem osam mečeva ove sezone

Nema sumnje da će ga još povisiti jer ostalo mu je dosta mečeva do kraja. Haaland je trenutno na 51 golu u 45 utakmica u svim natjecanjima ove sezone. Do kraja nje mu je ukupno ostalo još najmanje osam utakmica. U Manchester City je stigao za 60 milijuna eura iz Borussije Dortmund prošloga ljeta. Sada prema Transfermarktu vrijedi 170 milijuna eura.

Krenuo je van nakon ulaska u vječnost, ali Pep mu je ukazao najveću čast

Nakon spektakularnog pothvata Haaland se spremao otići s terena Cityjevog stadiona, ali tada mu je trener Guardiola naredio da se vrati. To je napravio zato što je postrojio momčad u počasni špalir kroz koji je zatim prošao najbolji strijelac sezone u povijesti Premiershipa.

"Idem kući igrati videoigrice. Ne mogu vam reći koje jer mi je previše neugodno"

Haaland je oduševio i komentarom na to što je ušao među golgeterske besmrtnike: "Sutra ću se probuditi i misliti samo na to kako da pobijedimo Leeds. Ne mogu misliti o ovim rekordima jer ću poludjeti. Sad idem kući jesti i igrati videoigrice. Ne mogu vam reći koje jer mi je previše neugodno."

Erling Haaland: "Tomorrow, I will wake up & think about to get 3 points against Leeds. I can't keep thinking about these records or else I would become crazy. I will go home, play some video games, eat something and then sleep... I cannot tell people what video games I play. It is too embarrassing."
by u/TheBiasedSportsLover in soccer