PERIŠIĆ I BALE SU PROŠLOST Mourinho lovi jednu od ovih zvijezda

Foto: Getty Images / Guliver Image

MANCHESTER UNITED sprema se za finiš prijelaznog roka, u kojem želi dovesti kapitalca u ofenzivi. Jose Mourinho mjesecima je pokušavao dogovoriti transfer Ivana Perišića, ali je Inter tražio prevelikih 45-50 milijuna eura, na što Crveni vragovi nisu željeli pristati.

Kao druga opcija pojavio se Gareth Bale, no Florentino Perez i Zinedine Zidane za sada ne razmišljaju o prodaji Velšanina. Mourinho je ispitao teren uoči europskog Superkupa u Skoplju i dobio odgovor da Bale neće napustiti Santiago Bernabeu ni za 100 milijuna eura, iako je njegova trenutna vrijednost 80 milijuna eura. 

Zato velikan s Old Trafforda razmišlja o sljedećim alternativama. Između ostalog, mogao bi dovesti veliko pojačanje u napadu, koje bi nosilo momčad zajedno s napadačem Romeluom Lukakuom. 

Ousmane Dembele (Borussia Dortmund)

Sjajni 20-godišnji Francuz jedna je od meta Uniteda, no engleski klub mora čekati što će se dogoditi u priči s Barcelonom, koja je na korak od igrača Borussije Dortmund. Dembele je odlučio napustiti njemačku momčad koja ga je suspendirala, a navodno je blizu transfer na Nou Camp od velikih 130 milijuna eura, čime bi bivši nogometaš Rennesa postao drugi najskuplji nogometaš u povijesti. 

Ako transfer u Kataloniju na kraju propadne, United je spreman reagirati. 

 
Lucas Moura (PSG)
 
Dolaskom Neymara u PSG za rekordnih 222 milijuna eura iz Barcelone, postalo je jasno kako jedna od zvijezda mora otići, pa čak i njih nekoliko. Lucas Moura je jedna od njih. Brzonogi Brazilac trenutačno vrijedi 38 milijuna eura, ali ga francuski doprvak sigurno neće pustiti ispod 60 milijuna eura.
 
No, to ne bi trebao biti problem za United, naprotiv. Samo je pitanje želi li Moura napustiti zvjezdanu momčad na Parku prinčeva, jer na kraju može i ostati ako, primjerice, odu Julian Draxler, Javier Pastore...

 
Thomas Lemar (Monaco)
 
Monaco pod svaku cijenu želi zadržati 21-godišnjeg krilnog napadača. Međutim, njega već mjesecima pokušava dovesti Arsene Wenger u Arsenal, ali prvak Francuske je odbijao ponude od 45 milijuna eura za svog dragulja.
 
No, Topnici ne odustaju, pa bi United imao konkurenciju u ovom slučaju, a transfer na kraju sigurno ne bi bio manji od 55-60 milijuna eura, što je također prihvatljivo za Crvene vragove s financijske strane. 

Riyad Mahrez (Leicester)
 
Ponovno Arsenal, zajedno s Romom, može biti konkurencija Unitedu, ovog puta za najboljeg igrača Leicestera. Poznato je da Mahrez želi napustiti Lisice i otići u momčad koja igra Ligu prvaka i bori se za trofeje. 
 
Klub s King Power stadiona traži za Alžirca 50 milijuna eura, što ni Arsenal ni Roma ne žele platiti te stoga čekaju sam finiš prijelaznog roka, nadajući se da bi engleski klub mogao spustiti cijenu. U toj situaciji mogao bi profitirati upravo Manchester i brzom bi reakcijom, uz spomenutu ponudu, mogao dobiti doista fantastičnog igrača.
 

Yannick Ferreira Carrasco (Atletico Madrid)
 
Najteža opcija od spomenutih svakako je nogometaš Atletica. Klub iz Madrida ne može dovoditi igrače do siječnja zbog kazne Uefe i teško će se odreći jednog od najboljih igrača momčadi, unatoč velikoj zaradi koju ne mogu investirati tijekom ovog prijelaznog roka. 
 
Odlični 23-godišnji Belgijac vrijedi oko 60 milijuna eura, s tim što bi Atletico mogao tražiti i više ako igrač izrazi želju napustiti klub i otići u United. No, takav scenarij je malo vjerojatan. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.