Perišić produžio s Interom. Talijanski klub na četvorici zarađuje bogatstvo

Foto: Getty Images / Guliver Image

FINANCIJSKI aspekt u nogomet važniji je čak i od terena. Kupnja i prodaja igrač te zarada uvjerljivo su na prvom mjestu u svakom klubu, pa čak i onda kad neki igrači i ne nastupaju za taj klub, potvrdio je to i Inter.

Prema pisanju Tuttosporta, Inter je produžio ugovore Mauru Icardiju, Ivanu Perišiću i Joao Mariju do ljeta 2022. godine.

Sva trojica su na posudbama. Icardi u PSG-u, Perišić kod Kovača u Bayernu, a Joao Mario u moskovskom Lokomotivu kod Vedrana Ćorluke. No to nije spriječilo talijanski klub da iskoristi klauzule u njihovim ugovorima i produži ih.

Razlog? Naravno, da bi na kraju sezone Inter zaradio od njihovih eventualnih prodaja jer ih trener Antonio Conte sigurno neće vratiti u momčad nakon što ih je otpisao po dolasku na Meazzu. 

Icardi je zabio sedam golova za PSG u isto toliko utakmica, pa će ga francuski prvak vjerojatno otkupiti na kraju sezone za 70 milijuna eura. Dalje, Bayern je za posudbu Perišića platio Interu pet milijuna eura. Hrvatski reprezentativac do sada je zabio četiri gola i asistirao isto toliko puta, pa će ga Bavarci moći otkupiti za dodatnih 20 milijuna na ljeto.

I na kraju, Lokomotiv bi za Marija (zabio gol i upisao četiri asistencije do sada) trebao izdvojiti 18 milijuna eura. 

Dakle, od spomenuta tri igrača Inter bi trebao zaraditi ukupno 108 milijuna eura, a tu je i Gabigol (posudba u Flamengu), pa bi cifra mogla narasti na oko 130 milijuna eura, što će sigurno dobro doći Nerazzurrima da dodatno pojačaju momčad. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.