Perkovac pozvao novog igrača u reprezentaciju

Foto: Dubravka Petric/Pixsell

HRVATSKA je sinoć propustila priliku izboriti plasman u drugi krug Europskog rukometnog prvenstva. Odigrala je neriješeno s Austrijom i sada će za prolazak igrati protiv Rumunjske. Hrvatska je u dobroj situaciji jer i dalje u drugi krug može prenijeti dva boda. Potrebno je samo da Španjolci u zadnjem kolu pobijede Austrijance. 

"Možemo biti prvi u skupini dobijemo li Rumunjsku. Španjolskoj se ne može dogoditi kiks dva puta i poznato je da oni utakmice protiv tzv. slabijih momčadi lako rješavaju. Kod nas je obrnuto, mi bolje igramo protiv jačih, protiv slabijih uvijek imamo problema. Izabrali smo teži put, malo smo si zakomplicirali, ali mislim da imamo sve pod kontrolom", rekao je hrvatski izbornik Goran Perkovac.

Izbornik je odlučio da neće zvati novog desnog vanjskog nakon ozljede Ivana Martinovića, ali će se reprezentaciji priključiti Dominik Kuzmanović, golman Nexea. Kuzmanović je bio bolestan tijekom priprema i otpao je s popisa za Euro.

"Kuzma je naša orijentacija za budućnost s Mandićem za narednih 10-15 godina. Uložio je puno u pripreme i zaslužio je biti ovdje, a vidjet ćemo s igranjem u vremenu koje dolazi."

Uz Mandića na Euru od hrvatskih golmana su još Filip Ivić i Kristian Pilipović. U prve dvije utakmice priliku su dobili Mandić i Ivić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.