Perkovac u reprezentaciju vraća Štrleka?

Foto: EPA

ODMAH po završetku Svjetskog rukometnog prvenstva, na kojem je Hrvatska zauzela deveto mjesto ukupnog poretka, Hrvatski rukometni savez ocijenio je taj rezultat kao podbačaj i uručio otkaz dotadašnjem izborniku hrvatske reprezentacije Hrvoju Horvatu.

Horvata je naslijedio Goran Perkovac. Kao igrač osvojio je broncu na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine u dresu Jugoslavije, a osam godina kasnije s Hrvatskom je u Atlanti osvojio zlato. Vodio je reprezentacije Grčke i Švicarske. Na konferenciji za medije najavio je da će razgovarati s nekim igračima o povratku u reprezentaciju.

"Razgovarat ću s iskusnijim igračima"

"Imamo igrača koji su zapostavljeni. Po meni je Manuel Štrlek puno dao za reprezentaciju da bismo ga se tako riješili. Veoma je bitno da ekipa koju sad uspostavimo bude sljedećih pet godina zajedno, uz manje korekcije. Vrlo mi je važan razgovor s Duvnjakom, moram znati može li i želi li još uvijek igrati za reprezentaciju... Cindrićem, Karačićem, Gojunom, tim iskusnijima", rekao je novi izbornik.

Štrlek je s 34 godine još uvijek jedno od najboljih lijevih krila u Europi. Igra za Veszprem, a za Hrvatsku nije nastupao na prošlom Svjetskom, a ni Europskom prvenstvu. Bivši izbornik Horvat rekao je da ove godine nije mogao nastupati jer je preopterećen obavezama u klubu.