DIJAMANTNA LIGA

Perković ponovno druga na natjecanju Dijamantne lige

Foto: EPA

DVOSTRUKA olimpijska pobjednica i hrvatska rekorderka u bacanju diska Sandra Perković sinoć je na mitingu Dijamantne lige u Eugeneu zauzela drugo mjesto iza Amerikanke Valerie Allman. Allman je slavila rezultatom 68.35 metara, što je slabije od njenog najboljeg rezultata (71.46), a Perković je bila druga sa 65.50, što je bacila iz trećeg pokušaja.

U drugom je bacila 64.84, u četvrtom 64.68, a u petom 65.30. Ovaj hitac Sandre Perković je nešto slabiji od njenog najboljeg rezultata sezone ostvarenog na mitingu u Birminghamu 21. svibnja, a koji je iznosio 67.26. Tada je također bila druga iza Allman.  

Kako se danas očekuje loše vrijeme, organizatori su neke događaje održali dan ranije, i to muški skok s motkom, ženski skok u vis i bacanje diska za žene. Treća je bila Njemica Kristin Pudenz sa 62.58.

Pobjeda za Duplantisa

U skoku s motkom pobijedio je olimpijski prvak Armand Duplantis s 5.91 metrom. Drugi je bio Amerikanac Chris Nilsen s 5-81, a treći Norvežanin Sondre Guttormsen s istim rezultatom, ali iz više pokušaja. Šveđanin je triput pokušao preskočiti 6.07 nakon što je osigurao zlato, ali nije uspio.

U ženskom skoku u vis zlato je osvojila Ukrajinka Jaroslava Mahučik s preskočena dva metra, najboljim ovosezonskim rezultatom. Iza Mahučik, koja je osvojila broncu na Olimpijskim igrama u Tokiju, druga je bila Amerikanka Vashti Cunningham (1.93), a treća Kazahstanka Nadežda Dubovitskaja (1.93).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.