Petković o golu protiv Brazila: Prošao bih glavom kroz reklamu

Foto: EPA

HRVATSKA reprezentacija u Rijeci se priprema za nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Drugog dana priprema na Rujevici održana je press konferencija, na kojoj su izbornik reprezentacije Zlatko Dalić, predsjednik HNS-a Marijan Kustić i reprezentativci Dominik Livaković, Andrej Kramarić i Bruno Petković predstavili knjigu Vatreni odsjaj autora Marka Cvijanovića. Knjiga se bavi uspjehom Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Kataru i Ligi nacija.

Kustić: Naši unuci će u budućnosti čitati kako su se ostvarivali ovi rezultati

Prvi je imao riječ predsjednik HNS-a: "Čestitam Marku Cvijanoviću na ovoj prekrasnoj knjizi. Mislim da povijesne uspjehe hrvatske reprezentacije treba i ovako zapisati. To nam treba da naša djeca i naši unuci u budućnosti čitaju na koji način su se ostvarivali ovi rezultati."

Autor knjige opisao je kako je to djelo nastalo: "Zahvaljujem HNS-u što je prepoznao važnost kontinuiranog izdavanja ovakvih knjiga. Zahvaljujem izborniku što je pristao otvoriti dušu, što mu baš nije ugodno. Zahvaljujem i kapetanu Luki Modriću koji je unutar knjige napisao jednu priču iz prvog lica i vjerujem da će svima iz nje biti puno jasnije tko je Modrić iza kulisa. Zahvaljujem i svim drugim igračima, koji su bili izuzetno susretljivi.

Knjiga je koncepcijski ista kao i knjiga "Rijeka najljepših snova" o uspjehu u Rusiji, ali postoji bitna razlika. Ta knjiga je pisana iz perspektive novinara koji je dugo godina pratio reprezentaciju, a u pisanju ove knjige sam bio mali dio tog rezultata, pa sam doživio to emotivnije, pa je ova knjiga posebnija i ekskluzivnija."

Dalić: Nadam se novoj knjizi nakon Eura

Izbornik Dalić je izjavio: "Ova knjiga će sigurno biti vrijedno štivo za sve koji vole reprezentaciju. S obzirom na naše rezultate u zadnjih šest godina trebalo bit biti desetine ovakvih knjiga, ne samo jedna-dvije, jer mladi ljudi trebaju učiti kako se ostvaruju rezultati. Ovo što je Hrvatska napravila je fantastično i nestvarno, a najveće su zasluge na igračima, njihovom zajedništvu i obiteljskoj atmosferi. Nadam se nakon Eura novoj knjizi."

Vratar reprezentacije i junak pobjede protiv Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, kada je skupio čak 14 obrana, rekao je: "Ovo će biti predivan pisani trag za sve mlade, nadam se da će je i moj sin pročitati jedan dan. Ja se najradije sjetim zajedništva koje smo imali na cijelom tom prvenstvu, to je nešto što nas krasi."

Najbolji strijelac reprezentacije u Kataru bio je Kramarić, koji je svoja sjećanja ovako opisao: "Doha nosi lijepe uspomene, posebno je bilo ponoviti tako nešto nakon Rusije. Knjiga mi je malo debela za školske lektire, no sigurno ima poučnih citata od šefa i Luke, pa bi bilo interesantno pogurati to u školske lektire."

Petković: Prošao bih glavom kroz reklamu

Napadač Dinama bio je strijelac pogotka u 117. minuti protiv Brazila, što je jedan od najljepših trenutaka u povijesti hrvatskog nogometa, a Petković ga je opisao ovako: "Ne bi ušla ta lopta u gol da nije dirao Marquinhos, drago mi je da je takav splet okolnosti donio tako veliku pobjedu.

Puno puta sam prevrtio taj film u glavi, jednostavno je valjda trebalo biti tako. Sada mi je, kao i tada, sjetiti se toga neopisiv osjećaj. Ne znaš što ćeš, prepun si emocija, prošao bih glavom kroz reklamu. Sve što se desilo do tada u karijeri moglo se sažeti u taj jedan trenutak, jedan trenutak promijeni puno toga."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.