Piksi o porazu Srbije: Nije smak svijeta

Foto: EPA

MAĐARSKA je u Beogradu pobijedila Srbiju 2:1 u četvrtom kolu skupine G kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Bio je to dvoboj dviju vodećih momčadi skupine, koje su prije susreta dijelile prvo mjesto s po sedam bodova. Srbija je povela u desetoj minuti autogolom Attile Szalaija, no gosti su okrenuli u razmaku od dvije minute. Barnabas Varga zabio je u 34., a Willi Orban u 36. za slavlje Mađara.

"Malo neočekivan poraz"

Izbornik srpske reprezentacije Dragan Stojković Piksi dao je izjavu za Arenu Sport nakon kiksa. "Nije smak svijeta. Po meni, malo neočekivan poraz, mislim da ga nismo zaslužili, ali moramo ga prihvatiti, to je nogomet", izjavio je Stojković, a zatim nastavio s komentarom:

"Radili smo sve kako bismo došli do drugog pogotka. Odlično smo otvorili utakmicu, poveli 1:0 te imali nekoliko sjajnih akcija za drugi gol. Međutim, to se nije dogodilo. Onda su Mađari malo neobjašnjivo s dvije odbijene lopte došli do prednosti. Imali smo dobru akciju u drugom dijelu nakon izmjena. Stalno smo napadali, ali lopta nije htjela u gol. Mađarski golman je bio fantastičan." 

Srbija nakon četiri kola ima sedam bodova, tri manje od vodeće Mađarske. Crna Gora je treća s pet bodova, dok Litva i Bugarska imaju po dva boda. "Imamo još četiri utakmice do kraja kvalifikacija. Nije smak svijeta. Najvažnije je sada pobijediti Litvu. To je jednostavno - moraš", zaključio je Stojković.