Piksijev show u Crnoj Gori. Čupao kosu i zavapio: "Ne mogu više, UEFA mi ne da"

Screenshot: Twitter

DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI, jedan od najvećih srpskih i jugoslavenskih nogometaša, kao izbornik je preporodio Srbiju. Uvjerljivo ju je odveo na SP, ali je tamo doživio debakl. No, novi ciklus, kvalifikacije za Euro, otvorio je jednako impresivno. Nakon domaće pobjede 2:0 nad Litvom, tri dana kasnije je istim rezultatom pobijedio u susjedskom derbiju kod Crne Gore. 

Vikao, skakao, hvatao se za glavu i čupao kosu

Legendarni Piksi je uvijek magnet za medije. Gestama, ponašanjem, izjavama, a tako je bilo i u Podgorici. Prvo na terenu, a onda u dvorani u kojoj se održala konferencija za medije. U 74. minuti gostima se otvorila kontra. Andrija Živković je potencijalno sjajnu priliku upropastio tako što je poslao lošu loptu za Filipa Mladenovića, koji je nije mogao stići. S obzirom na to da je u tom trenutku rezultat bio 0:0, njen izbornik je na ovo poludio. Uz aut crtu je vikao, skakao, hvatao se za glavu i čupao kosu.

No, nakon što je Dušan Vlahović s dva gola donio Srbiji pobjedu, Piksi je na presici bio presretan te je poručio kritičarima: "Znali smo da će nam biti teško. Kako ste mislili na Europsko prvenstvo, lako? Pa to ne postoji. Crna Gora može svakome napraviti problem. Igrači Crne Gore su svi do jednog odigrali fenomenalno. Borili su se i mislim da s ovakvom igrom i energijom nisu daleko od Eura.

Slavio Crnu Goru i Srbiju

Podgorica je jako teška za igru i to će osjetiti i Mađari i Bugari i Litvanci. Najvažnije je to da smo pobijedili i osvojili tri boda. Pretpostavili smo da će biti agresivni. Čekali smo da prvo poluvrijeme završi s nulom, pa smo napravili dvostruku izmjenu. Drugo poluvrijeme je bilo mnogo bolje i sadržajnije s naše strane.

Izmjene su dale rezultat. Vlahović je postigao dva gola, što ćete ljepše. Već sam 10 minuta prije kraja prvog poluvremena odlučio da na početku drugog dijela napravim dvije izmjene i to je ispalo dobro. Crnoj Gori želim da pobijedi sve do kraja, osim one utakmice u Beogradu. Ali trebamo gledati sebe. Drugi neka vide što će i kako će."

"Napadaju nas jer igramo lijepo, a ne na rezultat"

Nakon toga je "napao" UEFA-u: "Ne mislim o Mađarima, mislim o Srbiji. Idemo svojim putem korak po korak. Imamo šest bodova, ne možemo više. Ovi iz UEFA-e ne daju. Srbija je pokazala da zna igrati natjecateljski i osvajati bodove. Čak i kada situacija nije dobra na terenu, mi ostajemo mirni i strpljivi i čekamo šansu. I onda nas napadaju jer igramo lijepo, a ne na rezultat."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VLAHOVIĆEVE GOLOVE ZA POBJEDU SRBIJE KOD CRNE GORE