NIKOLA PILIĆ ZA INDEX

Pilić: Čilić broj 1? Ma kakvi... Pa i treći je bio uz dosta sreće

Foto: Getty Images/Screenshot: YouTube

MARIN Čilić je poražen od Joaa Souse u drugom kolu Wimbledona sa 4:6, 4:6, 4:6 nakon nešto više od dva sata igre. Hrvatski tenisač tako je drugu godinu zaredom ispao u 2. kolu Wimbledona. Prošle je godine bolji od njega bio Guido Pella koji je slavio u pet setova, preokrenuvši Čilićevo vodstvo od 2:0 u setovima. 

Sam poraz ne bi bio znak za uzbunu, ali način na koji je došao svakako je zabrinjavajući. Osim što je drugu godinu zaredom ispao od tenisača kojem je trava najslabija podloga, brojke u meču posebno su zabrinjavajuće. Naime, Čilić je protiv Souse imao čak 46 neprisiljenih pogrešaka u svega 30 gemova, iskoristio je 0 od 12 izborenih break lopti i čak osam puta napravio je dvostruku pogrešku.

Težak poraz drugu godinu zaredom

Sve to rezultiralo je ispadanjem od čovjeka kojem je ovo tek drugi put u karijeri da je otišao dalje od 1. kola Wimbledona, a Čilićevu lošu formu za Index je prokomentirao proslavljeni hrvatski Davis Cup izbornik Nikola Pilić. 

"Nisam gledao, ali čuo sam što je bilo, čuo sam da je ponovno igrao jako loše. Jasno je sada da on ima velikih problema sa samopouzdanjem, očito je ono na niskim granama", rekao nam je legendarni hrvatski Davis Cup izbornik u uvodu pa nastavio: 

"Svi znamo da je Marin dobar na travi, igrao je sjajno prije u Wimbledonu, dobivao je Đokovića, ali očito sada to više nije to. Kažem, jasno se vidi da je problem samopouzdanja."

Na početku sezone zvučao je samouvjereno

Podsjetili smo Pilića na Marinove izjave s početka sezone kada je u veljači za SportKlub govorio o tome kako i dalje može biti broj 1 ako se stvari malo poslože, a polovicom travnja naglasio je kako bi za njega savršena sezona bila ta da osvoji sva tri Grand Slama do kraja sezone. 

"Mislim da mogu biti prvi na svijetu. Pitanje je samo kakva je konkurencija. Stvari se mijenjaju vrlo brzo. Mali napredak može donijeti veliku promjenu na listi. Nikada neću otpisati tu mogućnost", rekao je u veljači Čilić i nije djelovao kao da mu manjka samopouzdanja, ali naš sugovornik ipak ne dijeli njegovo mišljenje.

"Ma kakav broj 1, on je i treći bio tek kad su se šestorica ozlijedila. Mora biti realan. Razumijem da je on uvijek optimist, ali konkurencija je velika", istaknuo je Pilić. 

Za kraj je Pilić istaknuo kako nije siguran u kojem će smjeru u budućnosti ići Čilićeva karijera. 

"Nezgodno je to, vežete nekoliko poraza, izgubite neke bodove koje ste branili i brzo ispadnete iz top 20. A onda se teško vratiti. Pustimo ga da vidimo što će biti, ja vjerujem da je on dovoljno dobar da sada može vezati nekoliko pobjeda i vratiti se na stari nivo. Ali to potpuno ovisi o njemu", zaključio je Pilić. 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.