NBA

Pippen o mitskoj Jordanovoj partiji: Ma dajte, molim vas!

Screenshot: Youtube

SCOTTIE PIPPEN je za vrijeme dinastije Bullsa koja je vladala NBA ligom i osvojila šest naslova bio najbliži i najlojalniji suradnik vođe Michaela Jordana. Međutim, u posljednje vrijeme je potpuno promijenio priču.

Krenuo je frontalni napad na Jordana. Prvo u memoarima, a zatim i promovirajući ih. Gostujući kod Franka Isole na SiriusXM NBA Radiju odlučio je srušiti mit sagrađen oko jedne od legendarnih Jordanovih partija.

To je peta utakmica NBA finala 1997. protiv Ute, proslavljena i u cijelom svijetu poznata kao "flu game" (flu je engleska riječ za gripu). Prije nje Jordan je pojeo pizzu koja mu je izazvala trovanje želuca sa simptomima nalik na simptome gripe. 

Premda iscrpljen od povraćanja i temperature, Jordan je s 38 poena, sedam skokova i pet asistencija vodio Bullse do pobjede 90:88 u finalu za vodstvo 3:2 protiv Jazza u seriji. 

Legendarna je scena, koja je i ispod naslova ovog teksta, kako potpuno iscijeđeni Jordan nakon dramatičnog i važnog osobnog i momčadskog trijumfa grli Pippena. Na vjernog pobočnika se oslanjao jer od izmoždenosti nije mogao stajati.

Sada pak Pippen koristi svaku priliku za napad na Jordana, pa tako i ovu, kada je umanjio Jordanovu mitsku partiju s tegobama uspoređujući je sa svojom godinu dana kasnije, također u NBA finalu, koju je odigrao pod velikom boli.

"Da vas pitam nešto: Je li lakše igrati s puknutim diskom ili s gripom?" obratio se voditelju. 

Isola mu je odgovorio: "Uvijek kažu da su najgore ozljede leđa."

Pippen je nastavio: "Tako da, nisam vidio puno 'bad back games' (utakmica s bolnim leđima, op.a.), ali sam itekako vidio 'flu games'. Gripa, ma dajte, molim vas!"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.