NBA

Pippen u memoarima žestoko kritizirao Michaela Jordana

Foto: Imago Sports/Guliver

MEMOARI Scottieja Pippena stići će u prodaju za točno sedam dana, a danas je objavljen ulomak iz njih koji se odnosi na ESPN-ovu dokumentarnu seriju Posljednji ples koja se bavi legendarnim Chicago Bullsima iz sredine devedesetih, ali više nego njih u prvi plan stavlja Michaela Jordana.

Dokumentarac su mnogi prozvali kontroverznim, Toni Kukoč je za njega bio rekao da je "70 posto točan, a ostalo je priča da se proda", Steve Kerr je također iznosio svoju verziju priče nekih događaja koji nisu bili onakvi kakvima su prikazani, Horace Grant je rekao da je 90 posto prikazanog "sranje", a već je i ranije negodovao Scottie Pippen, navodno nezadovoljan načinom na koji je prikazana njegova karijera.

U memoarima se ponovno osvrnuo na sve, opet uz kritiku.

Veličanje Jordana

"Posljednje dvije epizode emitirane su 17. svibnja. Kao i prethodnih osam veličale su Michaela Jordana, a meni i mojim ponosnim suigračima nisu odavale počast. Veliki dio krivnje zbog toga je na Michaelu. Producenti su mu omogućili završnu kontrolu inače dokumentarac ne bi bio niti objavljen. On je bio glavni, bio je redatelj", napisao je Pippen i nastavio:

"Michael je bio odlučan u namjeri da dokaže ovoj generaciji navijača da je bio veći od života tijekom karijere i da je i dalje veći od LeBrona Jamesa, igrača za kojeg ljudi govore da je jednak njemu, ako ne i bolji. Zato je pokazao svoju priču."

Jordan u prvom planu, svi daleko iza

Pippen, uz Jordana najistaknutiji igrač Bullsa iz tog doba, navodi i da je bio naivan što je očekivao išta drugačije od Posljednjeg plesa kakav je izašao u javnost.

Foto: Imago Sports/Guliver

"Svaka epizoda bila je ista. Michael na pijedestalu, suigrači na drugom mjestu, manji, kao i za vrijeme njegove karijere. Svake smo sezone dobivali malo pohvala ili ih uopće nismo dobivali za pobjede, ali jako nas se kritiziralo kada bismo izgubili. Michael je mogao gađati 6/24, imati pet izgubljenih lopti, a u očima medija i publike koji su ga obožavali i dalje je bio Jordan koji ne griješi", tvrdi Pippen dalje pa dodaje:

"Razgovarao sam s brojnim suigračima koji su se ovim dokumentarcem osjetili omalovaženi poput mene. Kako se Michael samo usudio tretirati nas tako nakon svega što smo napravili za njega i njegov dragocjeni brend? Michael Jordan nikad ne bi bio Michael Jordan da nije bilo mene, Horacea Granta, Tonija Kukoča, Johna Paxsona, Stevea Kerra, Dennisa Rodmana, Billa Cartwrighta, Rona Harpera, B.J. Armstronga, Luca Longleyja, Willa Perduea i Billa Wenningtona. Ispričavam se svima koje sam izostavio."

Samo Jordan plaćen za dokumentarac

Pippen je potom dodao da bi Jordan bio velika zvijezda bez obzira na klub u kojem bi igrao, da je bio spektakularan, a onda dodao:

"Da sve bude gore, Michael je za ulogu u dokumentarcu dobio 10 milijuna dolara, a moji suigrači i ja nismo dobili ništa. Samo još jedan podsjetnik na poredak iz starih dana."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.