nogomet

Nogometaš objavio da je gej. Klanjaju mu se sportski velikani

Screenshot: Instagram, Twitter

AUSTRALSKI nogometaš Josh Cavallo (21) objavio je na Instagramu da je gej.

Lijevi bek australskog Adelaide Uniteda na Instagramu je ispričao svoju priču. "Želim s vama podijeliti nešto osobno. Ja sam nogometaš i ja sam gej", rekao je u uvodu.

Dodao je kako je odrastao u strahu zbog svoje seksualne orijentacije, skrivajući to od svih. Tvrdi da samo želi igrati nogomet i biti jednako tretiran kao i svi ostali.

"Dok sam odrastao, uvijek sam osjećao potrebu sakriti se jer me bilo sram. Budući da sam gej nogometaš, morao sam naučiti skrivati osjećaje kako bih se uklopio u kalup profesionalnog nogometaša. Odrastanje kao gej osoba i igranje nogometa bila su samo dva svijeta koja se prije nisu ukrstila. Živio sam svoj život pretpostavljajući da je to tema o kojoj se nikad neće govoriti."

Njegov izlazak iz ormara oduševljeno je dočekan u svijetu sporta.

Gerard Pique na Twitteru je napisao: "Hej, Joshua Cavallo. Nisam imao zadovoljstvo osobno te upoznati, ali želim ti zahvaliti na koraku kojeg si napravio. Nogometni svijet jako zaostaje, a ti nam pomažeš da krenemo naprijed."

Antoine Griezmann je na istoj društvenoj mreži poručio: "Joshua Cavallo, ponosan sam na tebe."

Pau Gasol mu je također posvetio status: "U 2021. godini ovo ne bi trebala biti vijest. Hvala ti na ovom koraku naprijed za sport. Dobro si to rekao, Joshua Cavallo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.