Pistonsi odbijaju sve ponude za Bogdanovića. Bojan: Govore mi da ćemo biti odlični

Foto: Profimedia

IAKO se njegovo ime mjesecima povlači po glasinama o trejdu, Bojan Bogdanović najvjerojatnije će ostati član Detroit Pistonsa i nakon isteka roka za razmjene idućeg četvrtka, kao i u nadolazećim sezonama. NBA insajder Marc Stein javlja da Pistonsi uredno odbijaju sve ponude za njega te da ga neće pustiti ni za nezaštićeni budući izbor prve runde drafta.

Za Bogdanovića je zainteresiran niz momčadi koje ga smatraju mogućom prevagom u borbi za naslov ili ostvarivanje svojih ciljeva u ovoj sezoni, ma kakvi oni bili, a među njima su najistaknutiji LA Lakersi, Dallas, Phoenix i Cleveland. Bogdanović ove sezone bilježi prosjeke karijere od 21.4 poena i 2.7 asistencija uz 41.6% šuta za tricu.

Produljio ugovor brzo nakon dolaska u Detroit

No brzo nakon dolaska u Detroit u razmjeni s Utah Jazzom Bogdanović je potpisao produljenje ugovora na još dvije godine, što je dalo naslutiti da ozbiljno računaju na njega kao igrača, a ne kao sredstvo za buduće razmjene. U razgovoru za Hoopshype prije nekoliko dana potvrdio je da klub ima ozbiljne ambicije s njim.

"U razgovorima s generalnim menadžerom Troyem Weaverom i vlasnicima uvjeravali su me da ćemo biti odlični sljedeće sezone. Imamo puno prostora pod salary capom za dovođenje izvrsnih igrača, a opet ćemo imati i visok izbor na draftu, što će nam također puno pomoći", rekao je Bogdanović.

Pistonsi su trenutačno s omjerom 13-39 najlošija momčad NBA lige i sasvim je izvjesno da će biti jedna od četiri momčadi s najvećim šansama za prvi izbor drafta, koji im daje pravo na dovođenje neusporedivo talentiranog Francuza Victora Wembanyamu. Nije im to bio početni plan za ovu sezonu, koju je obilježila teška ozljeda Cadea Cunninghama, prvoizabranog na draftu 2021.

Dok nema Cunninghama, razvijaju se novi klinci

"Imamo sjajnu mladu grupu momaka. Kad se Cade ozlijedio, to nas je jako pogodilo. Mislili smo da se možemo boriti za play-in, ali on nam je bio glavni igrač. Cijela naša napadačka strategija bila je vezana za njega. Nakon njegove ozljede imali smo puno uspona i padova", objasnio je Bogdanović.

Dok nema Cunninghama, počeli su se isticati novaci Jaden Ivey i Jalen Duren, kao i mladi francuski bek Killian Hayes, što Pistonsima zaista daje za pravo da sa zdravim Cunninghamom, visokim izborom na draftu i dvojicom novih kvalitetnih igrača koje namjeravaju dovesti na ljeto očekuju puno uspješniju iduću sezonu, u kojoj će im Bogdanović biti itekako potreban.

Postoji mogućnost "ponude koja se ne odbija", ali nije velika

Ali ove sezone ostatak lige vidi ga kao odličnog igrača koji nema što tražiti u tako slaboj ekipi te vjeruje da zato može nagovoriti Pistonse da ga se odreknu. Naravno, uvijek postoji šansa da će dobiti ponudu koja se ne odbija, ali teško će itko dati bogatstvo za igrača koji će prije kraja ove sezone napuniti 34 godine.

"Čuo sam glasine, ali nastojim se ne obazirati na njih. Nemam društvene mreže poput Twittera, ne čitam puno o tome. To nije pod mojom kontrolom, odlučuju klubovi. Ja ću samo pokušati ostati fokusiran na to da igram najbolje što mogu. A onda ćemo vidjeti što će se dogoditi za isteku prijelaznog roka", prokomentirao je Bogdanović.