HAJDUKOV 108. ROĐENDAN

Pitali smo legende Hajduka što žele klubu za rođendan

Foto: EPA/HINA

PRIJE 108 godina osnovan je Hajduk. Klub bogate povijesti i tradicije osnovan je u Pragu. Četvorica splitskih studenata Fabijan Kaliterna, Lucijan Stella, Ivan Šakić i Vjekoslav Ivanišević, oduševljeni nogometom koji su igrali tada ponajbolji svjetski klubovi Sparta i Slavija, došli su na ideju o osnivanju nogometnog kluba u Splitu. 

>Hajduk živi vječno, već 108 godina

Kroz poljudske svlačionice prolazili su brojni igrači, a samo su neki ostavili dubok trag u povijesti kluba poput Vladimira Beare, Frane i Joze Matošića, Bajde Vukasa...

Povodom 108 godina kluba s Poljuda, javili su nam se bivši Hajdukovi igrači i treneri poput Slavena Bilića i Miroslava Ćire Blaževića, koji je od Hajduka mlađi 24 godine.

"Hajduku želim puno lijepih godina i puno uspjeha, sretan mu 108. rođendan od srca", napisao nam je bivši igrač Hajduka Nenad Pralija koji za Hajduk ima 265 nastupa i 78 golova, a igrao je za Bijele i u Ligi prvaka.

Rođeni Splićanin te bivši stoper Hajduka Slaven Bilić zahvaljuje klubu za sve što je učinio za njega.

"Sretan rođendan, voljeni klube. Jedini, najveći, hvala ti za sve što si učinio za sve nas koji smo tvoji. Budi ponosan i jak. Hajduk živi vječno", javio nam se Slaven Bilić iz Saudijske Arabije.

Bivši igrač i trener Hajduka Igor Štimac u mnogočemu se ne slaže s trenutačnim vodstvom, ali klub mu je i dalje u srcu, pa je takva i rođendanska čestitka:

"HŽV. Momcima na terenu želim sve najbolje, a ovima gore - ništa."

Ćiro Blažević nada se Hajdukovom uspjehu u Europi.

"Želim Hajduku od srca da požuri vratiti staru slavu i to je najviše što mogu. Nadam se da će realizirati ono što prema tradiciji i značaju zaslužuje, a to je mjesto u Europi", rekao je Ćiro.

Zoran Vulić: "Hajduku želim sve najbolje, da se vrati na stare staze slave i da za 109. rođendan očekujemo nekakve naslove."

Ivica Šurjak: "Hajduku želim sve najbolje, prvo dobre rezultate, što je najvažnije, dobru klimu, kako u klubu, tako i oko njega. Da se napokon vrate dobri rezultati i da osvojimo neki trofej, to bi bilo lijepo doživjeti uz ovu mladu momčad, treba gurati mlade igrače. Navijači to podržavaju, protiv Lokomotive je bila sjajna atmosfera, to se samo može u Splitu napraviti jer Lokomotiva nije atraktivan protivnik."

Hari Vukas: "Svim hajdukovcima želim sretan rođendan Hajduka s nadom u bolje rezultatske dane."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.