Platini po stoti put prijeti Ukrajincima: Izgubit ćete Euro

MICHEL PLATINI po tko zna koji put prijeti Ukrajincima gubitkom Eura 2012. Jučer je nakon bukureštanskog sastanka vrha Uefe obznanjeno da će se u Varšavi otvoriti prvenstvo, da bi finale trebalo u Kijevu, određeni su i Poznan, Wroclaw i Gdansk kao ostali poljski gradovi domaćini, no što je s 3 ukrajinska grada?

Prema riječima Platinija oni bi mogli izgubiti domaćinstvo ako do 30. studenog ne završe sve potrebne pripreme predviđene za organizaciju Eura. Neki će reći, ove smo se priče već naslušali, no Platini ovaj put zvuči poprilično ozbiljno.

"Još uvijek ima gro problema u Ukrajini. Oni su uglavnom vezani za infrastrukturu, promet i ostale kriterije bitne za održavanje Eura", grmio je šef Uefe.

Čak niti finale u Kijevu nije sigurno. Uefa je naime zadovoljna dosada učinjenim, ali niti to nije dovoljno za finale, eventualno za utakmice do polufinala. Ukoliko se i u ukrajinskoj prijestolnici ubrzo ne riješe neke stvari, finale bi također moglo biti premješteno u Varšavu.

Najkritičnija je situacija ipak Lavovom i Harkivom koji su miljama daleko od stanja u kojem bi trebali biti. Postoji mogućnost da će se njihovo domaćinstvo prebaciti u Chorzow i Krakow, no Uefa bi ipak radije izbjegla ovakav politički upitan potez.

"Moramo poštovati odluku komisije koja je 18. travnja 2007. odredila da će se Euro 2012 igrati u Poljskoj i Ukrajini", zaključio je Platini.

M.P.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.