"Pobijediš europskog i svjetskog prvaka, a izgubiš od Brazila"

Foto: RTL

>>> KOMPLETAN RASPORED, REZULTATE, ANALIZE I REAKCIJE IZ NJEMAČKE PRATITE NA INDEXOVOJ TEMI ZA SP. 

HRVATSKA je pobjedom 23:20 protiv Francuske osigurala treće mjesto skupine 1 drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva i plasman na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.

Stručni komentatori RTL-a Goran Šprem i Valter Matošević sretni su zbog pobjede Hrvatske, ali žale zbog prve utakmice u drugom krugu kada je Hrvatska prokockala svoju šansu za polufinale porazom od Brazila.

"Osjećaji su pomiješani. Tužan sam. Pobijediš europskog i svjetskog prvaka, a izgubiš od Brazila. Utakmicu protiv Njemačke još možemo prožvakati jer smo igrali stvarno dobro, ali taj Brazil će nas kopkati, kao što nas je u prošlosti jedna utakmica znala mučiti. Danas smo pobijedili Francusku na jedan dominantan način i tu najviše mislim na obranu koja je bila odlična. Napad može i mora biti bolji, ali obrana donosi pobjede. Šego je opet branio sve. Također, ovo nije pobjeda za danas, nije pobjeda za peto mjesto, ovo je pobjeda za budućnost jer se moglo dogoditi da ostanemo bez Olimpijskih igara. Tu smo gdje smo željeli biti", rekao je Šprem.

"Moramo biti zadovoljni. Izborili smo kvalifikacije za Olimpijske igre, ali ostat će žal zbog Brazila. Ipak, osnovni cilj je ostvaren i ja im čestitam od srca", rekao je Matošević, na što je Šprem nadodao

"Ja se opet moram vratiti na taj Brazil, toliko mi je sad žao. Zbog grešaka koje su nam se dogodile u prvom poluvremenu u toj utakmici smo propustili ući u polufinale Svjetskog prvenstva. Treba ipak gledati pozitivno, nije se dogodilo najgore i primarni cilj je ostvaren."

Hrvatska će u subotu od 20.30 u utakmici za peto mjesto igrati protiv trećeplasiranog iz skupine 2, a to će biti Danska, Švedska ili Norveška.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.