MMA

Pobjeda Emelianenka u borbi nakon dvije godine pauze. Pogledajte nokaut

Foto: Imago Sports/Guliver

LEGENDARNI MMA borac Fedor Emelianenko pobijedio je Timothyja Johnsona na Bellatorovoj priredbi 269 održanoj u Moskvi. Za jednog od najboljih boraca svih vremena bila je ovo povratnička borba nakon pauze duge gotovo dvije godine, a trajala je manje od jedne runde.

Johnson je prvi uputio udarac, a onda je došlo do izmjene u kojoj niti jedan borac nije napravio veću štetu drugome. Tako je bilo sve dok Emelianenko nije povezao dva udarca i brzo završio borbu. Trajala je minutu i 46 sekundi.

Prije nego što je večeras izašao pred domaću publiku na moskovskoj VTB Areni, Emelianenko se posljednji put tukao u Saitami u prosincu 2019., gdje je svladao Quintona Jacksona nokautom. I tu se kratko zadržao i ta je borba bila gotova u prvoj rundi.

U ovu je ušao s 36 pobjeda, devet poraza i jednim "no contests" ishodom, a za suparnika imao devet godina mlađeg, 36-godišnjeg Amerikanca koji je u karijeri pobijedio 15 puta, a sedam puta izgubio. Prije nego što se priključio Bellatoru, Johnson je odradio sedam borbi u UFC-u uz omjer od četiri pobjede i tri poraza.

Johnson se za ovu borbu pripremao i ogledom protiv Emelianenkovog mlađeg pulena Valentina Moldavskog. U meču održanom u lipnju za privremenu teškašku titulu američki borac je izgubio nakon pet rundi te je tako prekinuo niz od tri uzastopna slavlja. Emelianenko, pobjednik borbe protiv Mirka Filipovića koju su Sports Illustrated i Yahoo!Sports proglasili borbom desetljeća, tražio je novu potvrdu svoje kvalitete, a možda i, misle mnogi, odlazak u mirovinu sa stilom.

Iako je za Bellator vezan za još jedan meč, mnogi su bili skloni pomisliti da bi poraz u meču s Johnsonom mogao značiti i kraj karijere bivšeg Prideovog prvaka. Ovom je pobjedom ili dokazao da za njega još ima mjesta u svijetu borbi ili dobio oproštaj od karijere kakvom se nadao.