Pobjeda nad Hajdukom nudi financijski spas

IGRAČI Unireje utakmice Hajdukom vide kao slamku spasa za koju su hvataju nakon što su klub pogodili veliki financijski problemi. Uefa prolazak u skupinu honorira s milijun eura, svaka pobjeda u grupi donosi 140 tisuća, a remi upola manje. Stoga se Rumunji nadaju da bih dobre igre mogle izvući iz financijski poteškoća.

Sorin Paraschiv pozvao je igrače da daju sve od sebe, bez obzira na probleme koji ih muče.

"Klub ima problema s financijama, ne dobivamo plaće, ali svejedno moramo dati sve od sebe. Spas nam može biti plasman u Europa ligu iako će to biti teško izboriti. Problemi u klubu su se odrazili i na nas igrače jer više ne igramo kao prije. Nitko se nije nadao da ćemo se naći u ovakvoj situaciji, posebno jer smo prošle sezone završili na drugom mjestu", rekao je Paraschiv.

Sedam utakmica bez gola: "U Splitu možemo probiti led"

Unirea ove sezone ne igra loše. U sedam utakmica primili su samo tri gola, ali veći je problem što nisu zabili ni jedan. Taj podatak jako muči napadača Mariusa Onofrasa.

"Frustrirajuće je da viceprvak Rumunjske još nije zabio gol u službenim utakmicama ove sezone. No, zato mogu probiti led u Splitu. Protiv Zenita nam nitko nije davao šanse, a sad je pritisak veći jer su šanse podjednake", rekao je Onofras.

Ronny Levy, trener Unireje rumunjskim je novinarima dao nešto drugačije izjave od onih koje je davao kad je stigao u Split. Levy je jučer pred splitskim novinarima tugovao tvrdeći da nije realno da prođu Hajduk. Rumunjskim je novinarima ipak dao naznake da vjeruje u prolazak unatoč teškoj situaciji.


"U nogometu uvijek morate biti optimistični i vjerovati u svoju momčad iako je situacija jako teška jer je Hajduk vrlo dobra ekipa", rekao je Levy rumunjskim novinarima.

Zatim je ponovio da odlazi iz kluba nakon Hajduka.

"Razgovarao sam s ljudima iz kluba i dogovor je da ostanem još dvije utakmice, a onda napustim klub. Razgovarao sam s igračima i svi su jako uzrujani zbog događaja u klubu, posebno jer smo s puno optimizma krenuli u novu sezonu nakon prošlogodišnjih uspjeha. Zaljubio sam se u ovu momčad, a i Rumunjska mi se jako sviđa."

"Igrači su mi uplašeni"

Levy je ugovor s Unirejom potpisao prije krajem 2009. Sklopio je vjernost na godinu i pol dana i za to je trebao dobiti 600 tisuća dolara.

"Rumunjski nogomet ima veliki potencijal. Jasno mi je da će mnogi igrači Unireje napustiti klub i da su u ovoj situaciji malo uplašeni. Odu li najbolji igrači, Unireja se može raspasti. Ovo ljeto sam zbog Unireje odbio nekoliko ponuda. Trenutno nemam ponuda, možda ću ostati u Rumunjskoj ako netko pokaže interes. Volio bih ostati u ovoj zemlji", kaže Levy.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.