Počinju europska uzbuđenja: Varaždin danas protiv Lusitanosa

NK VARAŽDIN danas će započeti svoju ovosezonsku europsku avanturu na domaćem travnjaku protiv andorskog Lusitanosa.

FC Lusitanos osnovan je 1999. godine, a dvije godine kasnije ušao je u prvu andorsku ligu. Prošle sezone završili su na trećem mjestu što im je najbolji plasman u ligi. Najveći uspjeh ostvarili su 2002. kad su osvojili Kup Andore. U Europi su nastupali samo jedan put, prošle sezone u prvom pretkolu Europa lige, ali nisu se dobro proveli. Makedonski Rabotnički ih je izbacio s ukupno 11:0 (6:0 i 5:0) Momčad Lusitansa sastavljena je uglavnom od nižekalibarskih portugalskih nogometaša.

Trener Varaždinaca Sammir Toplak bio je zadovoljan nakon ždrijeba, a smatra kako njegova momčad ima dovoljno kvalitete da se jednostavno obračuna s andorskom momčadi."Zadovoljan sam, oni su bili moja želja. Ne želim biti bahat, ali mislim da ćemo ih proći. Malo sam istražio o njima i vidio da su prošle godine glatko ispali od Rabotničkog. Nije toliko važno što prvu utakmicu igramo kod kuće. Dobro ćemo se spremiti i odigrati najbolje što možemo", rekao je Toplak.

Ipak, danas uoči utakmice trener domaćina ima problema sa sastavljanjem momčadi. Naime, prije nekoliko dana Filip i Dino Škvorc zatražili su raskid ugovora s klubom jer im klub nije isplatio plaće, a trener Toplak već je poručio kako više ne računa na njih. Veliki je to udarac za Varaždince jer se radilo o ponajboljim igračima kluba, bez kojih momčad nije ni približno jaka. Susret je na rasporedu u 19 sati, a andorske nogometaše danas oko 11 sati u Gradskoj vijećnici Varaždina primit će Zlatko Horvat, zamjenik gradonačelnika i predsjednik kluba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.