Pogled na klupu Dinama dokaz je da je uprava priznala svoje pogreške

DINAMO je u utakmici 1. kola skupine C Konferencijske lige bez ikakvih problema pobijedio Astanu 5:1. Hrvatski prvak poveo je u 43. minuti iz penala golom Brune Petkovića koji je u 53. također realizirao kazneni udarac za 2:0. Treći gol za Dinamo krasno je iz slobodnog udarca u 58. zabio Marko Bulat. Jedini gol za goste zabio je Hovhanisjan u 78. minuti, a dotukli su ih Marin u 86. i Halilović u trećoj minuti nadoknade. Pobjedu Dinama je komentirao Ilija Lončarević.

Dinamo je profesionalno i s pola gasa, odradio prvi nastup u Konferencijskoj ligi. Ipak, moram reći, bilo je tu i dosta minusa u igri hrvatskog prvaka. Hrvatski prvak se dugo mučio sa sporom kombinatorikom na bokovima i s previše pojedinačnih i izoliranih ulazaka u 16 metara protivnika bez lopte. Tako se ne napada protivnika koji se brani u čvrstom bloku na 25 metara. Tek kad je Dinamo raširio igru, kad je ubrzao igru, kad je kolektivno napao rivala, onda se dogodila golijada.

Pobjeda je lijepa i velika, ali postoje problemi koje nema smisla prešućivati

Astana nije rival koji može biti neki značajan pokazatelj Dinamove kvalitete, ali unatoč tome, stvarala je dosta problema u prvih sat vremena utakmice. Problem je bio vezni red koji je s lošim pozicioniranjem i stajanjem na terenu dopuštao veznim igračima Astane da okomitim proigravanjima nekoliko puta izbace svoje napadače u čiste gol-šanse. Nedopustivo je da tri puta protivnik kao što je Astana u aktivnom rezultatu, dok se još nije raspao, dođe lagano u matne situacije. 

Jači rival te će greške kazniti

Protiv protivnika ovakve klase to se nije pokazalo kao veliki problem, ali s nekim jačim rivalom takve greške će biti kobne. Kako u HNL-u, tako i u Europi. Ipak, siguran sam da je trener Jakirović to uvidio i da se takve stvari neće ponavljati. Dinamo je ovu utakmicu odigrao s filozofijom ''idemo mi napadati i zabijati, a za obranu koga briga''. To tako ne ide. Neki red u momčadi i načinu obavezne igre mora postojati i, unatoč tome što sam zadovoljan rezultatom, mislim da nema smisla prešutjeti nešto što nije bilo dobro.

Vidović mi se svidio. Ono što sam vidio, mislim da je vrijedan igrač. Kroz nekoliko minijatura je pokazao da može itekako puno toga pokazati. E sad, ne znam koliko je brz i je li ta brzina dovoljna da bude ekstra kvaliteta za Dinamo. Zasad mi se sviđa, a pitanje je samo je li to sviđanje dovoljno za nešto puno više.

Pogled na klupu Dinama dokaz je prešutnog priznanja uprave da je ovo ljeto sve pogriješila 

Ono što je znakovito, to je klupa Dinama. Uprava je ljetos dovela Francuza Bernauera, Urugvajca Sosu, Ukrajinca Mihajličenka i Japanca Kaneka. Prošle zime je za ogroman novac stigao Perković. Tu je i Drmić. Što se tiče njega, rekao bih da je to slučaj za sebe. Tu se nešto očito dogodilo i ne bih komentirao jer ne znam o čemu se radi.

No svi ostali nabrojani igrači su prešutno priznanje uprave kluba da je pogriješila s njihovim dovođenjem. U redu, Kaneko je ozlijeđen, a Mihajličenko je ušao s klupe, no ne treba biti previše pametan za zaključiti da Jakirović ne računa previše s tim igračima. Jer, ako Drmić, Perković ili Bernauer nisu mogli dobiti šansu protiv protivnika kao što je Astana, što onda dalje očekivati. 

Pročitajte više